19 / 04 / 2024

Gaziantep’te Aşağı Fırat Havzası turizme kazandırılıyor!

Gaziantep’te Aşağı Fırat Havzası turizme kazandırılıyor!

Rumkale ile Zeugma/Belkıs Harabeleri arasındaki Fırat Nehri üzerinde bir takım incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aşağı Fırat Havzası’nın Tuna Nehri kadar önemli olduğuna vurgu yaptı...



Gaziantep’te “Aşağı Fırat Havzası” olarak adlandırılan Fırat Nehri üzerindeki tarihi yerleşke ve köylerin turizme kazandırılması için harekete geçildi.



Rumkale ile Zeugma/Belkıs Harabeleri arasındaki Fırat Nehri üzerinde bir takım incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aşağı Fırat Havzası’nın Tuna Nehri kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Yıllardır Fırat Nehri’nin bölgeden geçtiğini ve turizm amaçlı değerlendirilmediğini ifade eden Şahin, artık Fırat Nehri üzerinde yer alan tarihi köy ve beldelerin turizme kazandırılması gerektiğini dile getirdi.


Zeugma, Rumkale, Kamışlı, Gümüşgün Köyü, Aşağı Çardak Köyü, Erenköy aksında devam eden ve “Aşağı Fırat Havzası” olarak bilinen bölgelerde incelemelerde bulunan Fatma Şahin, bölgede önemli turizm beklentilerinin olduğunu, bu beklentiler için çalışmalara başladıklarını söyledi.


Nehir turizmini önemsiyoruz


Bölgedeki köyleri gezen Şahin, burada vatandaşlardan gelen talep ve önerileri de dinledi. Şahin, “Bölgenin turizme kazandırılması ve canlandırılması için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağız. Bölge, turizm açısından ve bizim açımızdan önem arz ediyor” dedi.


Turizmin getirisine ve çeşitliliğine dikkat çeken Şahin, su turizmi ile “Nehir Turizmi” kavramlarını birleştirip Aşağı Fırat Havzasını da bu kavrama dahil etmek istediklerini kaydetti. Bu bölgedeki projenin hayata geçmesi durumunda Gaziantep’in yanı sıra Şanlıurfa ve Adıyaman’ın da projeden istifade edeceğine dikkat çeken Fatma Şahin, bölgenin canlanması için nehir turizmini önemsediklerini vurguladı.



TOKİ Haber 


Geri Dön