29 / 03 / 2024

Gaziantep'te ev ve arsaya yatırım yapanlar yaşadı!

Gaziantep'te ev ve arsaya yatırım yapanlar yaşadı!

Türkiye'nin birçok bölgesi için bu kazanç gayet karlı gibi görünse de Gaziantep'teki yatırımcılar altından ziyade arsaya yöneldi. Son yıllarda ev ve arsa fiyatlarının hızla yükseldiği şehir bu anlamda yatırımcılarına ciddi paralar kazandırdı...



Son yıllarda emlak fiyatlarında baş döndüren artışın yaşandığı Gaziantep'te yatırım için ev ve arsayı tercih edenler altından daha kazançlı çıktı. 


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, her zaman güvenli liman olarak görünen altın, yatırımcılar için son 5 yılda inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Bundan 4 yıl önce 107 liradan alıcı bulan çeyrek altın şimdilerde 158 lira civarında satışa sunuluyor. 


Türkiye'nin birçok bölgesi için bu kazanç gayet karlı gibi görünse de Gaziantep'teki yatırımcılar altından ziyade arsaya yöneldi. Son yıllarda ev ve arsa fiyatlarının hızla yükseldiği şehir bu anlamda yatırımcılarına ciddi paralar kazandırdı. Böylece İstanbul için söylenen "taşı toprağı altın" sözü Gaziantep'te gerçeğe dönüştü. Sektör temsilcilerine göre. kentsel dönüşümün başarıyla hayata geçirildiği kentte, yoğun göç ev ve arsa fiyatlarının hızlı yükselişinde etkili oldu. Arsa fiyatları son 4 yılda ortalama 20 ev fiyatlarının ise en az ikiye katlandı. 


Gaziantep Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç. AA muhabirine yaptığı açıklamada. son dönemde herkesin arazi satışıyla ilgilenmeye başladığını söyledi. 

Arz talep dengesine bağlı olarak fiyatların hızla arttığını anlatan Aytaç, yürürlüğe giren Toprak Koruma Kanununun ise işlerinde durgunluğa neden olduğunu aktardı. 

Arsanın ciddi kazançlar sağlamaya devam edeceğini vurgulayan Aytaç. "Zaten evde herhangi bir sıkıntı yok. Gaziantep yatırım için her zaman birçok ile göre daha doğru adres olacaktır" ifadelerini kullandı.



Yenigün Gazetesi 


Geri Dön