18 / 04 / 2024

Gaziantep'te görev yapan öğretmenlere konut müjdesi!

Gaziantep'te görev yapan öğretmenlere konut müjdesi!

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yüzlerce öğretmen ile bir araya gelen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, öğretmenlerin yüzünü güldürdü. Gazintep'teki öğretmenlerin sorununun konut olduğunu vurguladı ve TOKİ aracılığı ile öğretmenlere konut istedi.



24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yüzlerce öğretmen ile bir araya gelen Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, öğretmenlerin yüzünü güldürdü. Gazintep'teki öğretmenlerin en büyük sorununun konut olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkam Fatma Şahin'den  TOKİ  aracılığı ile öğretmenlere konut istedi. 


Gaziantep'te görev yapan öğretmenler için atılacak en büyük adımın onlara TOKİ aracılığı ile konut edindirmek olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, "Şehrimizde görev yapan öğretmenlerimizin en önemli eksiği kesinlikle konuttur. Bu konuda sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'den de bir söz istiyoruz. Bu öğretmen arkadaşlarımıza konut gerekiyor. Öğretmenlerimize TOKİ aracılığı ile konut edindirelim. Öğretmenlerimize pozitif ayrımcılık yapılmalı. Bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanımızın elinden geleni yapacağım ve öğretmenlerimizi konut sahibi yapacağım tahmin ediyoruz" dedi. 


EĞİTİMDE MİLAT OLACAK

 2015 yılının yeni yapılacak okullar için milat yılı olacağım ve yeni yapılan okulların eski yapı okullara kesinlikle benzemeyeceğini ifade eden Vali Yerlikaya, "2015 yeni nesil okulların yapıldığı milat yılı olacak. Hükümetimiz derslik sayısını 12 bin 800'e yükseltti. Şu anda 39 eğitim kurumunun ihalesine hazırlanıyoruz. Bu projeleri mimarlara emanet ettik ve fotokopi okul istemediğimizi belirttik. Mimarlar Odası ile bu konuda ciddi adım attık. Yapılacak olan her okul birbirinden kaliteli olacak. Yeni nesil okullarımız eski okullara kesinlikle benzemeyecek. Okul yapımı sil baştan olacak" şeklinde açıklamalarda bulundu. 


TABLO ORTADA

Gaziantep'te tüm kurumların eğitimdeki karne notlarını değerlendirdiklerini ve ortaya çıkan tabloya göre öğretmen ve okul yöneticilerinin değerlendirmeye tabi tutulacağını açıklayan Vali Yerlikaya, "Okul müdürlerimizin, ilçe milli Eğitim müdürlerimizin, il milli Eğitim müdürlüğümüzün performanslarını açık şekilde ortaya koyduk. Amacımız kınamak ya da motivasyon düşürmek değil. Tablomuza baktık ve bu şehir bizden çok şey bekliyor. 3 yıl içinde tüm alanlarda Türkiye ortalamasının üzerinde olan tüm öğretmenlerimizi kucaklıyorum. Diğer öğretmenlerimiz 3 yıl içinde ders başarılarını Türkiye ortalamasının üzerine çıkartmalıdır" dedi. 


TAKİPTEYİZ 

Gaziantep'te eğitim çıtasını yükseltmek için okulların takibe aldığını ve gerek sayısal olarak gerekse ziyaretler ile okul başarılarının mercek altına alındığını vurgulayan Vali Yerlikaya, "Gaziantep'te sürekli takipte kalacağız. Okullarımızı ve öğrencilerimizin başarısını hem rakamlarla hem ziyaretlerle sürekli olarak takip edeceğiz. Başarılı okul yöneticilerimizi sürekli olarak tutmaya çalışacağız. Ancak başarıyı yakalayamayanlar dikkatli olmalı. Takipteyiz. Okul müdürlerine hem talimat hem rica olarak okul yöneticilerimizle bir araya geleceğimizi söyledim. Öğretmenlerimizin yöneticilerimizin performanslarının yüzde 90'ını bir araya gelişlerden değerlendireceğimi bir amir olarak belirttim" açıklamalarına yer verdi. 


TÜM KURUMLAR EL ELE VERDİK 

Gaziantep'te eğitim seviyesini daha yukarılara çıkartmak için tüm kurumların el ele vererek hareket ettiğini dile getiren Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, "Öğretmenlik sevgi ve gönül mesleğidir. Bu mesleğe gönül veren öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü en içten duygularımla kutluyorum. Bir milletin yükselebilmesi ancak eğitimin yükselmesi ile mümkündür. Eğitime önem vermeyen ülkeler gelişen ülkelerin kölesi olmaktan öteye gidemez. Gaziantep'te nüfus olarak 8'inci sırada olmamıza rağmen öğrenci bazında 593 bin öğrenci sayısı ile beşinci il olma durumundayız. Bu rakamlarla gurur duyuyoruz. Şehrimizi eğitimde yükseltmek için kararlıyız. Bu kapsamda ilimizde bin 136 okuldan 632'si zorunlu hizmet kapsamına alınarak öğretmenlerin doğu hizmeti yapma şansını yakalamış durumundayız. Eğitim uğrunda can veren şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Mesleğe yıllarım vermiş emekli öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunarken göreve yeni başlayan aday öğretmenlerimizin görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum" açıklamalarına yer verdi. 


Ahmet ATMACA/Gaziantep Güneş




Haber Telgraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kentte yeni nesil olarak tabir edilen ve imarından, teknik ömrü, arsası, donanımına kadar özel olarak hazırlanacak 39 okulun inşası için ihale hazırlıklarının yapıldığı müjdesini verdi.


Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil kültür Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programında öğretmen ve öğrencileri sevindirecek müjde verdi. Vali Yerlikaya konuşmasında, yeni nesil okul yapımlarının başlanacağı 2015 yılını, eğitimde milat olarak niteledi. Kentte 13 yılda 7 bin 500 derslik yapıldığını ve bu sayının yeterli olmadığını belirten Vali Yerlikaya 39 okul yapımı için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.


Yapılacak 39 okulun, yeni nesil diye tabir edilen son derece özel okullar olacağını anlatan Yerlikaya, okulların yapım ihalesi için hazırlıkların sürdüğü müjdesini verdi. Okulların arsasından, imarı, teknik ömrü, donanımına kadar özenle hazırlanacağını vurgulayan Yerlikaya, “2015 yılı ilimizde yeni nesil okulların yapıldığı milat bir yıl olacak. Şu anda 39 okul ihalesine hazırlanıyoruz. Bunların tamamı ‘yeni nesil’ olarak tabir ettiğimiz okullar olacak. Yapılan her okul mahallesiyle, arsasıyla özeldir ve yapıldığı yere en uyumlu projelerle yapılmalıdır. Okul yapımında kendi evimizi yaptırırken dikkat ettiğimiz titizliğin daha fazlasını göstereceğiz. Mevcut okullarımızın da imarı ve teknik ömrünü dolduranların yıkılıp yenilenmesi için eylem planı hazırlıyoruz” dedi.


Okulların inşaatına herkesin sahip çıkmasını isteyen Vali Yerlikaya, okul yapım, bakım ve tadilatlarında sık sık birlikte ve koordineli hareket ettiklerini söylediği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ilgili oda başkanlarına ve tüm vatandaşlara, okul inşaatlarında gönüllü kontrolörlük yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Yeni hükumetin 48 ay içinde Türkiye’nin tamamında okul öncesi, ilk ve orta öğretimde derslik ortalamalarının ideal seviyelere çekilmesi hedefine Gaziantep’te ulaşacaklarını belirten Vali Yerlikaya, kentteki tüm öğretmenlere de yeni nesil okullarda geleceği şekillendirecek öğretmenlere de çağrıda bulundu. Yerlikaya, “Bu 24 Kasım’da bu salonda bulunan bin 200’ü aşkın katılımcımız, kentte görev yapan toplam 21 bin öğretmenimiz ile birlikte 593 bin yavrumuz ve 2 milyon insanımızın bizden razı olmaları için söz verelim. İnşallah inanıyorum bu sözlere siz değerli öğretmenlerim en iyi şekilde sahip çıkacak ve ilimizin eğitim-öğretimini bulunduğu yerden arzu ettiğimiz seviyelere taşıyacaklardır” diye konuştu.


Gaziantep'in dünyada en rekabetçi şehirler arasında 7. sırada bulunduğunu hatırlatan Vali Yerlikaya, yeni neslin rekabetçi anlayışa uygun şekilde yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Yerlikaya, “Günümüzde ülkelerin rekabetinden çok şehirlerin rekabeti ön plana çıkıyor. Bu başarıyı korumak ve daha ileriye gitmek için Gazi şehrimizin sanayici kimliğini kaybetmeden yeni neslimizi bu rekabetçi anlayışa uygun bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Dünya ile rekabet eden bir ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite, daha sonra lisansüstü eğitimler yoluyla rekabetçi anlayışı sürdürmeliyiz. Burada nitelikli yetişen gençlerimizi de yine kendi şehrinde istihdam edebilecek yatırımlar gerçekleştirmeliyiz. Gençlerimizi doğru düşünen, vicdanı güçlü, basit sınavlarda yıkılmayan, iki günü bir olmadan ayakta duran, iyilik yapmaktan onur duyan, içindeki huzuru ancak diğer insanların mutluluğunu sağlamakta gören nesiller olarak yetiştirmemiz lazım. Bu beklentiler elbette siz öğretmenlerin gayretleriyle olacak” ifadelerine yer verdi.


3 YILLIK HEDEF


Vali Yerlikaya, öğretmenler günü kutlamasının yapıldığı salonda 3 ay önce bin 36 okul müdürü ve okul aile birlikleriyle ayrı ayrı toplantılar yaptığını hatırlatarak, öğretmenlerin ve okul müdürlerinin performanslarını çok önemsediklerini kaydetti. İlçe kaymakamları, milli eğitim müdürleri, okul müdürü ve okul aile başkanları ile yapılan değerlendirmelerde 3 yıllık bir hedef belirlendiğini anlatan Yerlikaya, “Bu hedef ilimizdeki tüm okulları yapılacak TEOG ve LYS sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmaktır. Bu hedefe tüm öğretmen ve öğrencilerimizin en iyi şekilde motive olabilmeleri için sevgi dilini kullanmamız gerekiyor. Eğitimde kaliteyi artırmak zorundayız. Bunun için de öğretmenlerimizin iki günü bir olmaması lazım, daha gayretli ve özveriyle çalışmaları gerekiyor. Başarıyı elde eden okul müdürlerimizi her konuda destekleyecek, olamayanların da nerede eksiklikleri varsa gidermek için yine birlikte çalışacağız. 1,5 ayda bu noktaya geldik, idarecilerimiz, kaymakamlarımız ve kamuoyu ile bu gündeme odaklanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.


KONUT MÜJDESİ


Vali Yerlikaya, Gaziantep’te görev yapan öğretmenlere daha rahat ödeme şartlarıyla konut sahipleri olacakları yönünde müjde verdi. TOKİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kuzey şehir projesinden öğretmenlerin de öncelikli olarak yararlanacağını belirten Yerlikaya, “Öğretmenlerimizi Gaziantep’te ev sahibi yapmak istiyoruz. Bu amaçla TOKİ Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemizin yapacakları Kuzey Şehir Projesinden öncelikli olarak yararlanmanızı hedefliyoruz. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e sizler adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki tüm Gaziantepliler de sizlere öncelik verilmesi konusunda anlayış göstereceklerdir” dedi. Kutlama programında mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin meslek yemini etti. Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödüllerinin verildiği programda, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Şef Mustafa Karaoğlu yönetimindeki koro tarafından konser de verildi. Gösteri yapan öğrencilerle bizzat ilgilenen Vali Yerlikaya, 2015 yılı içerisinde emekli olan öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgesi verdi. 



Telgraf 





Haber Gaziantep Referans Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya. kentte yeni nesil olarak tabir edilen ve imarından, teknik ömrü. arsası, donanımına kadar özel olarak hazırlanacak. 39 okulun inşası için ihale hazırlıklarının yapıldığı müjdesini verdi.  Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programında öğretmen ve öğrencileri sevindirecek müjde verdi. Vali Yerlikaya konuşmasında, yeni nesil okul yapımlarının başlanacağı 2015 yılını, eğitimde milat olarak niteledi. Kentte 13 yılda 7 bin 500 derslik yapıldığını ve bu sayının yeterli olmadığını belirten Vali Yerlikaya 39 okul yapımı için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. Yapılacak 39 okulun, yeni nesil diye tabir edilen son derece özel okullar olacağını anlatan Yerlikaya, okulların yapım ihalesi için hazırlıkların sürdüğü müjdesini verdi. Okulların arsasından, imarı, teknik ömrü. donanımına kadar özenle hazırlanacağını vurgulayan Yerlikaya, "2015 yılı ilimizde yeni nesil okulların yapıldığı milat bir yıl olacak. Şu anda 39 okul ihalesine hazırlanıyoruz. Bunların tamamı 'yeni nesil' olarak tabir ettiğimiz okullar olacak. Yapılan her okul mahallesiyle, arsasıyla özeldir ve yapıldığı yere en uyumlu projelerle yapılmalıdır. Okul yapımında kendi evimizi yaptırırken dikkat ettiğimiz titizliğin daha fazlasını göstereceğiz. Mevcut okullarımızın da imarı ve teknik ömrünü dolduranların yıkılıp yenilenmesi için eylem planı hazırlıyoruz" dedi. Okulların inşaatına herkesin sahip çıkmasını isteyen Vali Yerlikaya, okul yapım, bakım ve tadilatlarında sık sık birlikte ve koordineli hareket ettiklerini söylediği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ilgili oda başkanlarına ve tüm vatandaşlara, okul inşaatlarında gönüllü kontrolörlük yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Yeni hükümetin 48 ay içinde Türkiye'nin tamamında okul öncesi, ilk ve orta öğretimde derslik ortalamalarının ideal seviyelere çekilmesi hedefine Gaziantep'te ulaşacaklarını belirten Vali Yerlikaya, kentteki tüm öğretmenlere de yeni nesil okullarda geleceği şekillendirecek öğretmenlere de çağrıda bulundu. Yerlikaya, "Bu 24 Kasım'da bu salonda bulunan bin 200'ü aşkın katılımcımız, kentte görev yapan toplam 21 bin öğretmenimiz ile birlikte 593 bin yavrumuz ve 2 milyon insanımızın bizden razı olmaları için söz verelim. İnşallah inanıyorum bu sözlere siz değerli öğretmenlerim en iyi şekilde sahip çıkacak ve ilimizin eğitimöğretimini bulunduğu yerden arzu ettiğimiz seviyelere taşıyacaklardır" diye konuştu. Gaziantep'in dünyada en rekabetçi şehirler arasında 7. sırada bulunduğunu hatırlatan Vali Yerlikaya, yeni neslin rekabetçi anlayışa uygun şekilde yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Yerlikaya, "Günümüzde ülkelerin rekabetinden çok şehirlerin rekabeti ön plana çıkıyor. Bu başarıyı korumak ve daha ileriye gitmek için Gazi şehrimizin sanayici kimliğini kaybetmeden yeni neslimizi bu rekabetçi anlayışa uygun bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Dünya ile rekabet eden bir ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite, daha sonra lisansüstü eğitimler yoluyla rekabetçi anlayışı sürdürmeliyiz. Burada nitelikli yetişen gençlerimizi de yine kendi şehrinde istihdam edebilecek yatırımlar gerçekleştirmeliyiz. Gençlerimizi doğru düşünen, vicdanı güçlü, basit sınavlarda yıkılmayan, iki günü bir olmadan ayakta duran, iyilik yapmaktan onur duyan, içindeki huzuru ancak diğer insanların mutluluğunu sağlamakta gören nesiller olarak yetiştirmemiz lazım. Bu beklentiler elbette siz öğretmenlerin gayretleriyle olacak" ifadelerine yer verdi. 


3 YILLIK HEDEF

Vali Yerlikaya, öğretmenler günü kutlamasının yapıldığı salonda 3 ay önce bin 36 okul müdürü ve okul aile birlikleriyle ayrı ayrı toplantılar yaptığını hatırlatarak, öğretmenlerin ve okul müdürlerinin performanslarını çok önemsediklerini kaydetti. İlçe kaymakamları, milli eğitim müdürleri, okul müdürü ve okul aile başkanları ile yapılan değerlendirmelerde 3 yıllık bir hedef belirlendiğini anlatan Yerlikaya, "Bu hedef ilimizdeki tüm okulları yapılacak TEOG ve LYS sınavlarında Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmaktır. Bu hedefe tüm öğretmen ve öğrencilerimizin en iyi şekilde motive olabilmeleri için sevgi dilini kullanmamız gerekiyor. Eğitimde kaliteyi artırmak zorundayız. Bunun için de öğretmenlerimizin iki günü bir olmaması lazım, daha gayretli ve özveriyle çalışmaları gerekiyor. Başarıyı elde eden okul müdürlerimizi her konuda destekleyecek, olamayanların da nerede eksiklikleri varsa gidermek için yine birlikte çalışacağız. 1,5 ayda bu noktaya geldik, idarecilerimiz, kaymakamlarımız ve kamuoyu ile bu gündeme odaklanmak zorundayız" ifadelerini kullandı. 


KONUT MÜJDESİ 

Vali Yerlikaya, Gaziantep'te görev yapan öğretmenlere daha rahat ödeme şartlarıyla konut sahipleri olacakları yönünde müjde verdi. TOKİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kuzey şehir projesinden öğretmenlerin de öncelikli olarak yararlanacağını belirten Yerlikaya, "Öğretmenlerimizi Gaziantep'te ev sahibi yapmak istiyoruz. Bu amaçla TOKİ Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemizin yapacakları Kuzey Şehir Projesinden öncelikli olarak yararlanmanızı hedefliyoruz. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e sizler adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki tüm Gaziantepliler de sizlere öncelik verilmesi konusunda anlayış göstereceklerdir" dedi. Kutlama programında mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin meslek yemini etti. Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödüllerinin verildiği programda, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan Şef Mustafa Karaoğlu yönetimindeki koro tarafından konser de verildi. 

Gösteri yapan öğrencilerle bizzat ilgilenen Vali Yerlikaya, 2015 yılı içerisinde emekli olan öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgesi verdi. 


Gaziantep Referans



Geri Dön