19 / 04 / 2024

Gaziantep'te metro ve yeni köprülü kavşak çalışmaları başladı!

Gaziantep'te metro ve yeni köprülü kavşak çalışmaları başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir merkezi ile Karataş ve yeni hastane arasında metro yapılacağını müjdeledi.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir merkezi ile Karataş ve yeni hastane arasında metro yapılacağını müjdeledi.


Gaziantep'in trafiğinin rahatlaması yeni projeler üreten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehir merkezi ile Karataş ve yeni hastane arasında metro yapılacağını belirtti. Metronun yanı sıra önemli çalışmalar yapılacağını bildiren Başkan Şahin, şehir içi trafiği rahatlatmak için tek yön ve sola dönüş yasaklarının yanı sıra, kavşak çalışmalarına da hız verileceğini açıkladı.


METROLU ÇÖZÜM


Şehir nüfusunun 2040 yılında 4.5 milyon olacağını ifade eden Şahin, "4.5 milyon için şimdiden ne yapmamız gerekiyor bunları planlıyoruz. Metro kararı çıktı, en önemlisi bu. Metro ile ilgili bizim bütün verilerimiz emsal şehir olan Konya'nın üç katı. OSB ve GATEM ile İstasyon, Maarif, Karataş ve yeni hastane arasında metro çalışacak. Yeraltına gireceğiz" ifadelerini kullandı.


KÖPRÜLÜ KAVŞAK


Beykent köprüsünü yeniden yapacaklarını açıklayan Başkan Şahin, Havaalanı yolu- Yeşilvadi kesişimi ile Güneş Mahallesi 10 Nolu Cadde üzerinde de köprülü kavşak çalışması yapacaklarını söyledi. Ordu Caddesi'ne alternatif yol yaptıklarını, bu yolu açmak için 121 binayı yıktıklarını bildiren Şahin, "Özdemir Bey Caddesine kadar yeni bir yol hattı oluşturacağız" dedi.


MEZARLIK KAVŞAĞI DAHA GENİŞ OLACAK 


Mezarlık Kavşağı'nda büyük bir sıkışma olduğunu, o sıkışmayı önlemek için bir revizyon projesi yaptıklarını ve onaylattıklarını anlatan Şahin, "En hızlı gireceğimiz işlerden bir tanesi Mezarlık Kavşağı. Mevcut köprümüz 30 metre genişliğinde, şimdi buna 30 metre sağ tarafa, 30 metre sol tarafa yaparak köprü geçişini 90 metreye çıkarıyoruz" şeklinde konuştu. ..


Posta


Geri Dön