18 / 04 / 2024

Gaziantep'teki arazi kavgasına 15 yıl hapis!

Gaziantep'teki arazi kavgasına 15 yıl hapis!

Gaziantep'te ortak emlakçı dükkanı açan iki ailenin arasında çıkan husumetten dolayı bir kişi hayatını kaybetti. Ortaklardan Ayata ailesinin 5 üyesi kasten adam öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası aldılar. 



Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Küçük Kızılhisar Mahallesi’nde yaşayan Güner ve Ayata aileleri birlikte emlakçı dükkânı açtı. Talip Güner ve Mikail Ayata, 2016 yılında 500 bin TL değerinde bir arsa aldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan haberde, Arsa Adem Ayata’nın üzerine yapılınca ortaklar arasına kavga çıktı. Temmuz 2016’da Talip Güner, Ayata ailesine ait işyerini kurşunladı. Ayata ailesi de 31 Ağustos 2016’da Güner ve iki adamına ateş etti. Hafif yaralı Güner, kardeşi ve iki adamı ile Küçük Kızılhisar Mahallesi’ndeki Ayata ailesinin evine gitti. Güner ailesinin geleceğini haber alan Ayata ailesi, evin çevresinde silahlı şekilde beklediler. Çapraz ateşe tutulan Güner başına isabet eden bir kurşunla hayatını kaybetti. Güner’e isabet eden kurşun bulunamadığı için hangi silahtan çıktığı belirlenemedi.

Olayla ilgili Gaziantep 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava 12 Mart’ta bitti. Mahkeme, Güner’e ateş edeni tespit edemedi. Aynı anda ateş ettikleri için Güner’in ölümüne neden olmuş olabilecekleri gerekçesiyle Adem, Ahmet, Şıh Mehmet, Mikail ve Yakup Ayata’ya kasten öldürme suçundan önce müebbet hapis verildi. Daha sonra kurşunla ev baskının gerçekleştiği için haksız tahrik indirimi yapıldı, ceza 15 yıla indirildi.

 


Geri Dön