27 / 04 / 2024

Gazinatep'in yanlış imar planlaması şehri çöle çevirdi!

Gazinatep'in yanlış imar planlaması şehri çöle çevirdi!

Şehrin kuzey ve kuzey batısından gelen rüzgarların yanlış imar planlaması sonucu etkisi azaltılınca, güneyden gelen çöl tozları Gazinatep'i etkisi altına aldı. Tertemiz mavi gökyüzü yerine, kızıl toz bulutunun kapladığı şehrimizde nefes almak zorlaştı.



Öğleden sonra kente yayılan toz bulutu nedeniyle gökyüzü kızıl renge bürüdü. Vatandaşların nefes almakta zorlandığı toz bulutu nedeniyle, sürücülerin görüş mesafesi de düştü. Şehrimize uçaklar inemedi, çok sayıda sefere rötar yapıldı. Yetkililer, rüzgarla birlikte kentin kırsal bölgelerine de yayılan toz bulutu nedeniyle vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.


UÇAKLAR İNEMEDİ

Şehir merkezinde ve çevresinde yaşanan çöl tozundan dolayı uçaklar için görüş mesafesi iniş ve kalkışa uygun olmayınca, Gaziantep'e gelecek uçak seferlerinin çoğu rötara uğrarken bazı illerdeki seferlerin ise iptal edildiği öğrenildi. 


OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kent merkezinde yoğunluğu akşam saatlerine doğru artan toz bulutu nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi. Hava sıcaklığının 15 derece ölçüldüğü Gaziantep'te toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi düştü. Trafiğin kontrollü sağlandığı kent merkezinde, polis ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlar, ağızlarını giysileriyle kapatarak korunmaya çalıştı.Tahminlere göre, toz bulutu, 2 gün daha etkisini sürdürecek. 


Gaziantep 27


Geri Dön