20 / 04 / 2024

çöl şehri Gazinatep

çöl şehri Gazinatep

Şehrin kuzey ve kuzey batısından gelen rüzgarların yanlış imar planlaması sonucu etkisi azaltılınca, güneyden gelen çöl tozları Gazinatep'i etkisi altına aldı. Tertemiz mavi gökyüzü yerine, kızıl toz bulutunun kapladığı şehrimizde nefes almak zorlaştı.

Tadilat için başladığı evinin altından 2 bin yıllık yer altı şehri çıktı!

Kayseri'de Mimar Sinan'ın evinin bulunduğu sokakta oturan Mustafa Halıcıoğlu, 5 yıl önce tadilatına başladığı evinin altında 200 metre uzunluğunda 2 bin yıllık yer altı şehri buldu.

Şehri Mahra satışta! Yeni Proje!

İBF Doğan İnşaat tarafından Kayseri'de inşa edilen Şehri Mahra satışa çıktı. Projede 208 adet bağımsız bölüm yer alacak. İşte projeye ilişkin detaylar...

Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen iki büyük depremde ölü ve yaralı sayısı artıyor. Depremzedeler kira yardımı başvurusunu nasıl yapacak? 2023 Kahramanmaraş kira yardımı kaç lira? Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu!

Şehri keşfetmenin en eğlenceli yolu Honda PCX125 12 Ekim 2022 fiyat listesi!

"Şehri keşfetmenin en eğlenceli yolu" sloganıyla tanıtılan Honda PCX125 fiyatları yeni bir scooter almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Honda PCX125 fiyatları ne kadar? İşte Honda PCX125 12 Ekim 2022 fiyat listesi...

Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

İklim krizinden etkilenen illerin ilk sırasında İstanbul yer alıyor. Kentteki beton yoğunluğu nefes almayı dahi zor hale getiriyor. Peki Kanal İstanbul şehri nasıl etkileyecek?

Emlak Katılım Adana Küçüksaat şubesi hizmete açıldı!

Emlak Katılım, rotasını yeniden Türkiye'nin imalat sanayii bakımından dördüncü gelişen şehri olan Adana’ya çevirdi. Adana'da ikinci şubesini hizmete alan Emlak Katılım, Türkiye'de yılsonuna kadar 50 şube açmayı hedefliyor.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Depremzedelere yardım edilmesine ilişkin torba yasa Meclis'te görüşülüyor!

Bu sene meydana gelen ve 7 şehri etkileyen 3 depremde hasar gören afetzedelere yardım edilebilmesini kapsayan torba kanun teklifi TBMM'de görüşülüyor...

İstanbul'un sıkıntılı yapı stokunun envanterini çıkaracağız! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, "İstanbul'da büyük bir depremde, bana göre 300-400 milyar dolarlık ekonomik zararı olacak. Bu ülkenin en az 2- 3 yılına mal olacak bu şehri tamir etmek, giden canlar da geri gelmeyecek" dedi...

Nevşehir Kalesi turizme açılıyor!

Nevşehir'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkan tarihi yeraltı şehri turizme kazandırılıyor.

Sivaslı yaşlı çifte imece usulüyle ev yapıldı!

Sivas Suşehri'nde maddi durumu iyi olmayan yaşlı çifte devlet-vatandaş işbirliğinde yeni ev yapıldı. Yaşlı çift yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Murat Kurum: 2023'ün güçlü Türkiyesi için her gönlü fethedeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2023'ün güçlü Türkiyesi için her gönlü fethedeceğiz. Şehirde fethetmediğimiz bir gönül varsa bütün şehri yeniden imar etsek de boşa. Her gönle dokunmamız, her kalbi fethetmemiz gerekiyor" dedi...

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

çöl şehri Gazinatep Haberi

çöl şehri Gazinatep

Öğleden sonra kente yayılan toz bulutu nedeniyle gökyüzü kızıl renge bürüdü. Vatandaşların nefes almakta zorlandığı toz bulutu nedeniyle, sürücülerin görüş mesafesi de düştü. Şehrimize uçaklar inemedi, çok sayıda sefere rötar yapıldı. Yetkililer, rüzgarla birlikte kentin kırsal bölgelerine de yayılan toz bulutu nedeniyle vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.


UÇAKLAR İNEMEDİ

Şehir merkezinde ve çevresinde yaşanan çöl tozundan dolayı uçaklar için görüş mesafesi iniş ve kalkışa uygun olmayınca, Gaziantep'e gelecek uçak seferlerinin çoğu rötara uğrarken bazı illerdeki seferlerin ise iptal edildiği öğrenildi. 


OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kent merkezinde yoğunluğu akşam saatlerine doğru artan toz bulutu nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi. Hava sıcaklığının 15 derece ölçüldüğü Gaziantep'te toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi düştü. Trafiğin kontrollü sağlandığı kent merkezinde, polis ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Cadde ve sokaklarda...