29 / 03 / 2024

Gazinatep yanlış imar planlaması

Gazinatep yanlış imar planlaması

Şehrin kuzey ve kuzey batısından gelen rüzgarların yanlış imar planlaması sonucu etkisi azaltılınca, güneyden gelen çöl tozları Gazinatep'i etkisi altına aldı. Tertemiz mavi gökyüzü yerine, kızıl toz bulutunun kapladığı şehrimizde nefes almak zorlaştı.

İzmir’de yıkımların nedeni yanlış imar mı? 

Dün İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde 25 kişi hayatını kaybederken çok sayıda bina yıkıldı. Yıkılan binalar sonrasında İzmir'in imar planları tartışmalara neden oldu. 

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

İmar barışında doğru bilinen yanlışlar!

Çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve imar hatalarını düzeltmek için başlatılan imar barışı uygulamasında doğru bilinen birçok yanlış bulunuyor. İşte o haber...

Çorum Ulukavak Mahallesi'nde imar tepkisi!

Çorum'un Ulukavak Mahallesi 2. Damat Şükrü Sokak'ta bulunan vatandaşlar, uygulanan yanlış imar politikalarından dolayı mağduriyetlerini dile getirdiler.

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

Şanlıurfa'da yanlış imar, tarım arazilerini yuttu!

SP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sabahattin Cevheri, bölgede yanlış imar planının, tarım arazilerini yuttuğunu söyledi.

İstanbul'daki keşmekeşliğin nedeni yanlış mimari!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hasan Öztürk, bugünkü yazısında İstanbul'daki keşmekeşliğin nedeni yanlış mimari ve yanlış imar olduğunu söyledi.

İmar barışına başvuranlar dikkat!

Şu ana kadar 9 milyon başvurunun yapıldığı imar barışı için son günlere girilirken, başvuruları tamamlayanların birçok yanlış yaptığı da anlaşıldı. İşte o hatalar...

İmar barışı başvurularının çoğu yanlış!

İmar barışının sona ermesine yaklaşık 1 ay kala, uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları giderek artıyor. Şimdiye kadar 8.5 milyondan fazla kişi imar barışı için başvururken, bu sayının ikiye katlanması bekleniyor. 

İmar barışında başvuruların yüzde 80'i hatalı!

Türkiye'deki 31 milyon ruhsatsız ve kaçak yapıyı ilgilendiren imar barışı uygulaması için başvurular devam ediyor. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak, uygulama kapsamında yapılan başvuruların yüzde 80'inin hatalı yada yanlış olduğunu söyledi. 

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışında başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?

İmar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışına e-devlet üzerinden müracaat edenler yanlışlıkla fazla kat beyan edebiliyor. Peki, imar barışında fazla kat beyan edildiyse ne olacak?

İmar barışında yalan beyanda bulunan yandı!

İmar barışında yanlış beyanda bulunanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edilecek. Bakan Kurum, imar barışı başvurularının kurulacak bir komisyon tarafından inceleneceğini açıkladı.

Gazinatep yanlış imar planlaması Haberi

Gazinatep yanlış imar planlaması

Öğleden sonra kente yayılan toz bulutu nedeniyle gökyüzü kızıl renge bürüdü. Vatandaşların nefes almakta zorlandığı toz bulutu nedeniyle, sürücülerin görüş mesafesi de düştü. Şehrimize uçaklar inemedi, çok sayıda sefere rötar yapıldı. Yetkililer, rüzgarla birlikte kentin kırsal bölgelerine de yayılan toz bulutu nedeniyle vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.


UÇAKLAR İNEMEDİ

Şehir merkezinde ve çevresinde yaşanan çöl tozundan dolayı uçaklar için görüş mesafesi iniş ve kalkışa uygun olmayınca, Gaziantep'e gelecek uçak seferlerinin çoğu rötara uğrarken bazı illerdeki seferlerin ise iptal edildiği öğrenildi. 


OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kent merkezinde yoğunluğu akşam saatlerine doğru artan toz bulutu nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi. Hava sıcaklığının 15 derece ölçüldüğü Gaziantep'te toz bulutu nedeniyle görüş mesafesi düştü. Trafiğin kontrollü sağlandığı kent merkezinde, polis ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Cadde ve sokaklarda...