23 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Dönüşüm Projesi için start verildi!

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Dönüşüm Projesi için start verildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7B Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi.  813 konut, 31 dükkân, 813 araçlık kapalı otoparka yer verilen projede hak sahipleri 550 gün sonra evlerine kavuşacak.



Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm kapsamında depreme dayanıksız binaları güvenli ve kaliteli yaşam alanlarına dönüştürme süreci hız kesmeden sürüyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen Bağlarbaşı Mahallesi 7B kentsel dönüşüm bölgesinin ihalesi gerçekleştirildi.  TOKİ  güvencesi ile hayata geçirilecek olan  olan inşaatın ihalesini Egemen İnşaat&Mehmet Çelik Ortaklığı kazandı. Firma inşaat alanındaki çalışmalarına başladı. Kentsel dönüşüm kapsamında bölgeye 813 konut ve güvenli yaşam alanları yapılıyor.

HER DAİREYE BİR OTOPARK

Toplam 140 bin metrekare alanda inşa edilen proje kapsamında 813 konut, 31 dükkan, 813 araçlık kapalı otopark, yeşil alan ve sosyal donatılar inşa edilecek. Projede her konut kendi otopark alanına sahip olacak.

YATAY MİMARİ UYGULANACAK

Mahalle ve komşuluk kültürünü esas alan Bağlarbaşı dönüşüm projesinde yatay mimari konsepti uygulanacak. Proje alanı içinde peyzaj düzenlemeleri ile toplam 700 adet ağaç dikilerek yeşilin hakim olduğu nefes alan bir yaşam alanı yapılacak. İnşaat 550 günde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.

 

Riskli alanlarda oturanlar için 15 bin konut üretilecek!


Geri Dön