25 / 04 / 2024

Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreni yapılıyor!

Gaziosmanpaşa'da toplu açılış töreni yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Gaziosmanpaşa'daki toplu açılış törenindeki konuşmasında İstanbul'un nasıl İstanbul olduğunu en iyi Gaziosmanpaşalıların bileceğini, ilçenin 60-70 yıl önce Eyüp ile Çatalca arasında kalmış, kıraç bir yer olduğunu ve o dönemde "Taşlıtarla" denildiğini söyledi.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakıyorum çok enteresan, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Ve onların solak partileriyle, oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Neresi burası? İsviçre. Neresi burası? Hollanda. Neresi burası? Belçika. Neresi burası? Almanya. Bunları da söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın. Men dakka, dukka. Siz bizi üzüyor musunuz? Üzüleceksiniz ve daha bu işin başı." dedi. 


Erdoğan, Gaziosmanpaşa'daki toplu açılış törenindeki konuşmasına, üstat Necip Fazıl Kısakürek'in, "Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar / Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar / Gecesi sümbül kokan, Türkçesi bülbül kokan İstanbul, İstanbul." satırlarıyla başladı. 


İstanbul'da doğduğunu, büyüdüğünü, yeri geldiğinde çilesine katlandığını, yeri geldiğinde nazını çektiğini belirten Erdoğan, bu şehrin bir parçası olmaktan daima iftihar ettiğini söyledi. 


Erdoğan, İstanbul'un nasıl İstanbul olduğunu en iyi Gaziosmanpaşalıların bileceğini ifade ederek, ilçenin 60-70 yıl önce Eyüp ile Çatalca arasında kalmış, kıraç bir yer olduğunu ve o dönemde "Taşlıtarla" denildiğini anlattı.


Minibüslerin Vezneciler'den "Taşlıtarla" diyerek kalktığını dile getiren Erdoğan, "Taşlıtarla denen bu kıraç topraklardan bugün İstanbul'un en mutena ilçelerinden biri olan Gaziosmanpaşa'ya geldik. İkinci Dünya Savaşı sonrasında, çarpık yapılaşmayla karşılaşan buranın bu alanları, hamdolsun bugün altyapısıyla muntazam mahallelere dönüştü." dedi.


Bugün resmi açılışlarını yapacakları, belediye tarafından inşa edilen 725 konutluk Sarıgöl ve özel sektör tarafından yapılan 785 konutluk Essenora projeleriyle ilçenin daha da güzelleştiğini dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:


"Yine bugün açılışını yapacağımız olimpik yüzme havuzu, okullar, paklar ve sosyal tesisler de Gaziosmanpaşa'yı geleceğe hazırlayan önemli yatırımlardır. Açılışını yaptığımız 528 trilyon lira tutarındaki bu yatırımların ilçemize, tüm Gaziosmanpaşalılara hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Bu yatırımların Gaziosmanpaşa'ya kazandırılmasında emeği geçen Bakanlıklarımızı, Büyükşehir Belediyemizi, Gaziosmanpaşa İlçe Belediyemizi ve özel sektör kuruluşlarımızı huzurunuzda tebrik ediyorum, alkışlıyorum."


- "Bu milleti, vatanı bölmek isteyenler bunun bedelini ödeyecekler"


İlçeye ismi verilen Gaziosmapaşa'nın, Osmanlı'ya "hasta adam" muamelesinin yapıldığı bir dönemde, savaş meydanlarında gösterdiği başarılarla, bu sözü, söyleyenlerin ağızlarına tıkayan bir kahraman olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:


"Cennet mekan Abdülhamit Han'ın en güvendiği, en itibar ettiği komutanlardan biri olarak, Girit isyanında, Sırp isyanında, Osmanlı-Rus ve Osmanlı-Yunan savaşında büyük hizmetlerde bulunmuştur. Düşmanlarının dahi saygısını kazanacak kadar güçlü bir askeri kabiliyete ve kişiliğe sahip Gaziosmanpaşa'yı buradan bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Hamdolsun, Türkiye her dönemde Gaziosmanpaşa gibi dirayetli ve cesaretli komutanlara, askerlere sahip olmuştur. Bugün de terör örgütlerine dağları ve şehirleri dar eden, sınırlarımız dışında destan yazan bir orduya sahibiz. İşte dün Hakkari'de 19, bu sabah Kutu Deresinde 15 terörist etkisiz hale getirildi. Niçin? Çünkü bu milleti bölemeyecekler. Bu milleti bölmek isteyenler, bu vatanı bölmek isteyenler bunun bedelini ödeyecekler."


- "FETÖ mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon kabiliyeti daha da arttı"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda güvenliğin, İçişleri Bakanlığının Gaziosmanpaşalı Süleyman Soylu'ya emanet olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Trabzon'dan selamı var size. O da bu sabah Trabzon'daydı. 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan FETÖ ihanet çetesi mensuplarının ayıklanmasıyla ordumuzun operasyon kabiliyeti daha da artmıştır. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz ve korucularımız el ele, omuz omuza terör örgütlerine karşı inlerine girdiler, gereğini yapıyorlar. Ordumuz, emirleri siyasi iradeden ve komutanlarından değil, başka yerlerden alan mankurtlardan temizlendi. Fırat Kalkanı Operasyonu ile Suriye'deki oyunu tam ortasından bozduk. Şimdi sıra diğer bölgeleri derleyip, toparlamaya geldi. Kilis'in güvenliğini sağlamışken, Amanosları boynu bükük bırakamayız. Karkamış'ın güvenliğini sağlamışken Suruç'u, Akçakale'yi, Ceylanpınar'ı, Nusaybin'i, Cizre'yi sahipsiz bırakamayız. Kandil'i terör örgütünün başına yıkarken, Sincar'da, Mahmur'da yeni fitne ocakların yakılmasına izin veremeyiz. Telafer'deki, Musul'daki, Kerkük'teki kardeşlerimizi tek başlarına bırakamayız. Biz burada güven içinde yaşamak istiyorsak, önce Suriye'deki, Irak'taki kardeşlerimizin güvenliğini de sağlamak zorundayız."


Erdoğan,"Şu anda Suriye bize 911 kilometre. Irak 350 kilometre ve biz oralardan tehdit altındayız. Tehdit altında olduğumuza göre, bunlara karşı gerekli cevabı vermek durumundayız. Kim var orada? DEAŞ var. Kim var orada? PYD var. Kim var orada? YPG var. Hepsine gerekli dersi vereceğiz, veriyoruz." diye konuştu.


- "Üzüleceksiniz ve daha bu işin başı"


Erdoğan, Türkiye'nin afra tafra yapılacak bir ülke olmadığını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Her ne kadar içeride de bu tipler var. Televizyonları izliyoruz. Bakıyorum çok enteresan, Kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Ve onların solak partileriyle, Türkiye'nin oradaki terör örgütü, beraber yürüyorlar. Neresi burası? İsviçre. Neresi burası? Hollanda. Neresi burası? Belçika. Neresi burası? Almanya. Bunları da söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın. Men dakka, dukka. Siz bizi üzüyor musunuz? Üzüleceksiniz ve daha bu işin başı. Şimdi ben diyorum ki 16 Nisan'da lider ülke Türkiye için evet mi? Güçlü ülke Türkiye için evet mi? Büyük Türkiye için evet mi? Allah sizlerden razı olsun. Öyleyse kaç günümüz kaldı? Durmak yok, kapı kapı dolaşacağız değil mi? Hele hele hanımlar, sizin işiniz çok önemli. Kapıları çalacaksınız. Tamam? 18 Maddeyi kendilerine anlatacaksınız."


 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, son 14 yılda istikrar ve güven yakaladığını, 3 kat büyüdüğünü belirterek, "Bu istikrar ve güven ortamını daha sağlam hale getirdiğimizde, 2023 yılına kadar kişi başına milli gelirimizi 25 bin dolara çıkarabiliriz. Bu bir hedeftir. İşte 16 Nisan, Türkiye'nin dünyanın büyük 10 ekonomisi arasında yer alma konusundaki kararlılığının ilanıdır. Terör örgütlerinden yabancı ülkelere kadar herkes 16 Nisan'ın anlamını kavramış durumda." dedi.


Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, hem içeride hem dışarıda 16 Nisan'da 'evet' çıkmasının önünü kesmek için adeta seferberlik ilan edildiğini, ortaya atılan ve anayasa değişikliğiyle ilgisi olmayan yalanları insanın aklının, havsalasının almadığını söyledi.


Yurt dışında birtakım ülkelerin bu konuda öylesine açık taraf olduğunu, ortada ne uluslararası anlaşmalar ne diplomatik teamüller ne de nezaketin kaldığını dile getiren Erdoğan, "Sanki seçim Almanya'da, Hollanda'da, İsviçre'de, Belçika'da yapılıyor. Size ne? Terör örgütleri Avrupa şehirlerinde polis koruması altında eylem yaparken, 'hayır' kampanyası yürütürken, 'evet' diyenlerin üzerine atlarıyla, itleriyle saldırıyorlar." dedi.


İçeride de dışarıda da telaş büyük olduğuna göre Türkiye'nin doğru yolda olduğunu vurgulayan Erdoğan, 16 Nisan'ın, Türkiye'nin bir daha koalisyon günlerine dönmeyeceğinin, Türkiye'nin ekonomik krizlere yol açan çatışma ortamlarına kapılarını kapattığının ilanı olduğunu ifade etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'ın, daha çok büyüyecek, daha çok üretecek, daha çok istihdam edecek, daha çok ihracat yapacak bir Türkiye'nin yolunun açıldığı günün adı olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"İktidara geldiğimizde Kasım 2002, Türkiye'nin IMF'ye borcu neydi? 23,5 milyar dolar. Bizden öncekiler hep borçlandılar. Şu anda ana muhalefetin aynı ekolünde olan bir siyasi parti o zaman iktidardı. O dönemden geldik. Cumhurbaşkanı daha önce aynı ekoldendi. Ne oldu? Aynı ekolden oldukları halde anayasa kitapçığını Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın suratına fırlattı. Ertesi gün 6 milyar dolar ciddi manada çökme ve ekonomi alt üst oldu. Biz 23,5 milyar dolar borçla aldığımız IMF borcunu, 2013'te ne yaptık? Sıfırladık. Bizim artık IMF'ye borcumuz yok, bitti. Biz IMF'ye borç verir duruma geldik. Bizden 5 milyar dolar istediler, 'veririz' dedik. Niye? Veren el, alan elden hayırlıdır. Türkiye, bu 14 yılda bir istikrar ve güven yakaladı, 3 kat büyüdü. Bu istikrar ve güven ortamını daha sağlam hale getirdiğimizde, 2023 yılına kadar kişi başına milli gelirimizi 25 bin dolara çıkarabiliriz. Bu bir hedeftir. İşte 16 Nisan, Türkiye'nin dünyanın büyük 10 ekonomisi arasında yer alma konusundaki kararlılığının ilanıdır. Terör örgütlerinden yabancı ülkelere kadar herkes 16 Nisan'ın anlamını kavramış durumda."


Erdoğan, 16 Nisan'da kullanacağı oy konusunda tereddüt edenlere seslenerek, "Şöyle çevrenize bakın. Kimler 'evet' diyor, kimler 'hayır' diyor. Bir mukayese edin. Geçmişten beri bu sistemi kimler istemiş ona bir bakın. Gerek Demirel, gerek Özal, gerek Erbakan, gerek Türkeş, gerek Muhsin Yazıcıoğlu... Bütün bu siyasiler 'evet' demiş. Orada acaba 'hayır' diyenler var mı? Kim var? O zaten o zaman siyaset dünyasında yoktu. Sorumluluk üstlenmiş ne kadar devlet adamı varsa hepsi de sonunda gelip bu sistemde karar kılmışlar. Hani Nasrettin Hoca damdan düşüyor ya hemen doktor aramaya başlıyorlar. Ne diyor? 'Bana doktor getirmeyin, bana damdan düşen getirin.' Şimdi mesele bu. Ben damdan düştüm. 4,5 yıl İstanbul'da belediye başkanlığı, 12 yıl başbakanlık, 2,5 yıl cumhurbaşkanlığı. Neyin ne olduğunu gördüm, görüyorum. Bunu çok daha iyi nasıl yaparız, onun hesabını yapıyorum. Çünkü biz dertliyiz. Bu millete efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik." diye konuştu.


Türkiye'de 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 14 yılda 19 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Erdoğan, göreve geldiklerinde 25 havaalanı bulunduğunu, bu sayıyı 59'a çıkardıklarını söyledi.


Dünyanın en büyük havalimanının çalışmalarının ilk etabının gelecek yılın ilk çeyreğinde biteceğini aktaran Erdoğan, yılda 90 milyon yolcunun taşınacağını, 2023'te ikinci etabın tamamlanacağını, bu dönemden sonra da kapasitesinin 150 milyon yolcuya çıkacağını ifade etti.


Halkla beraber bu yolda yürüdüklerini dile getiren Erdoğan, "Sizler ki 15 Temmuz gecesi Marmaris'ten seslendiğim zaman meydanları, havalimanını doldurdunuz. Durmadınız. Sizlerle Atatürk Havalimanında buluştuk. Şunu gördüm, F16'lar, helikopterler üzerimizde uçarken, tanklar, toplar benim milletimin üzerine gelirken, benim milletim o İstiklal Marşı'ndaki aşkıyla yürüdü." dedi.


Konuşmaların ardından Gaziosmanpaşa Belediyesinin 530 milyon lira değere sahip 27 eserden oluşan Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Toplu Açılış Töreni gerçekleştirildi ve kentsel dönüşüm sonucu evleri tamamlanan 10 vatandaşa anahtarlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan teslim etti.


Projelerin açılış kurdelesini kesen Erdoğan "Hazır mısınız?" diye sordu, kalabalıktan gelen "Evet" cevabı üzerine de "Evet'lerinize kurban. Bu eserler Gaziosmanpaşa'mıza, Gaziosmanpaşa'mızın güzel insanlarına hayırlı olsun" dedi.


Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, ilçe belediye başkanları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törende sadece Türk bayrakları taşındı. Vatandaşlar, Erdoğan'ı alana girişinde coşkuyla karşıladı ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atarak, tekbir getirdi. Öğle ezanının okunması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına ara verdi.


Alandan Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle ayrılan Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara çiçek, oyuncak ve kahve hediye etti.


AA


Geri Dön