19 / 04 / 2024

Bünyan'da toplu temel atma töreni gerçekleşti!

Bünyan'da toplu temel atma töreni gerçekleşti!

Bünyan Belediyesi tarafından, '2015 yılı faaliyetleri, gilaburu tanıtımı ve toplu temel atma töreni' düzenlendi. Bünyan Köprübaşı Mevdan'ında düzenlenen programa Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Milletvekili adayı Taner Yıldız da katıldı.



Bünyan Belediyesi tarafından, '2015 yılı faaliyetleri, gilaburu tanıtımı ve toplu temel atma töreni' düzenlendi. 


Bünyan Köprübaşı Mevdan'ında düzenlenen programa Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Milletvekili adayı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AK Parti Kayseri Milletvekili adayları İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, Avşar Aslan, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu,yaşanan terör olaylarında şehit olan asker ve polisler için taziye mesajı vererek başladığı konuşmasında göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Gülcüoğlu; ayrıca, ilçenin sorunlarını çözme noktasında gayret ettiklerini belirterek, bu çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Alt ve üst yapıda birçok çalışma yaptıklarını ve bu çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirten Başkan Gülcüoğlu; Bünyan'ın 6330 sayılı Büyükşehir Kanunu ile 13 mahalleden 44 mahalleye yükseldiğini ve Türkiye'nin en çok belde belediyesi kapanan ilçesi konumunda olduklarını söyledi.Yola çıkarken mesele memleket meselesi dediklerini, il merkezinde bulunan ilçelerde ne varsa Bünyan'da da o olacak dediklerini ifade eden Başkan Gülcüoğlu bu çerçevede devraldıkları ağır borç yüküne rağmen mağdur edebiyatı yapmadan gecikmiş hizmetleri ilçeye getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydetti. Başkan Gülcüoğlu ayrıca programa katılan vatandaşlara Bünyan'a yeni  TOKİ  konutları yapılacağının müjdesini verdi. 

Bünyan Belediye Başkan Şinasi Gülcüoğlu; 44 Mahallede 250 Bin metrekare yeni yol, 9 yeni park 4 yeni spor kompleksi, 171 Kişilik yeni istihdam ile yıllık 3 milyon lira fınaıısal girdi, 4 yeni çöp Kamyonu, 1450 yeni çöp konteyneri, 1 Ekskavatör ,1 Kepçe, 1 Yol süpürme aracı, 1 ilaçlama makinesi, Yeni Bünyan TOKİ Konutları, Dogalgaz Yatırımı, Bünyan Sanayi Sitesi, SUKAP Bünyan içme Suyu Projesiyle 12 bin metrelik Aspesli su borusunun değişmesi, sıcak asfalt çalışmaları, Kentsel Dönüşüm çalışmaları, öğrencilere yönelik ücretsiz kaynak kitap desteğine kadar birçok konuda katılımcılara bilgi verdi. 


Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve milletvekili adayı Taner Yıldız ise, "1 Kasım seçimlerinde sizlerin koyacağı irade, yapacağınız tercihlerle beraber biz 13 yıllık birikimlerimizin tüketilmesine müsaade etmeyeceğiz. O yüzden 1 Kasım seçimleri yalnızca bir partinin, yalnızca iktidar partisinin değil aynı zamanda Türkiye'nin geleceği ile alakalı bir seçim. Biz 1 Kasım'da sandığa giderken yalnızca partilerin kendi arasında yapmış oldukları rekabeti değil, aynı zamanda Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin HDP'li Belediyenin bilboardlara astığı peygamber efendimize hakaret içeren karikatürlerin tercih edilip edilmediği alakalı bir seçim olacak. Biz hiçbir dini duygunun istismar edilmemesine çalışırken, 'seıı-ben yok Türkiye var' diye Bünyan'ın bilboardlarına da bunları asarken kalktılar oradan peygamber efendimize hakaret içeren karikatürleri yayınladılar. Türkiye bir hukuk devleti. Türkiye inşallah 35 tarihinden gelen PKK kamburunu hep beraber atacak. Biz onlara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. 


Çözüm sürecini değerlendirmediler. Şimdi silahların bıraktırılma süreci başlamıştır. Bütün teröristler silahlarını bırakana kadar bu mücadele devam edecek. Bunun herhangi bir şekilde yumuşatılması, gevşetilmesi söz konusu değildir" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Karakaya Mahallesi Sosyal Tesisleri ve spor kompleksi, Kahveci Mahallesi çocuk oyun parkı, Köprübaşı Mahallesi sosyal tesisleri ve 16 farklı hizmetin temelleri atıldı. Programda protokol üyelerine ve vatandaşlara gilaburu ve gilaburu suyu ikram edildi. Ayrıca program alanında vatandaşlara Bünyan Belediyesince belediye kültür yayınlarından oluşan kitap seti dağıtılarak tatlı ikramında bulunuldu.


Büyük Kayseri


Geri Dön