25 / 04 / 2024

Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazzelileri karşılamaya hazır!

Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazzelileri karşılamaya hazır!

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri karşılamaya hazır...



Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri bekliyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nde, bölgeye yeni giriş yapanlar ile doğrudan özel bakım ve takibe ihtiyacı olan farklı hastaların karşılaması için yapılan hazırlıklar tamamlandı." şeklinde konuştu.

Karantina süresinin sonuna kadar kalacak olan misafirlere hizmet sağlamak için Sağlık Bakanlığının hasteneye sağlık, idari ve teknik personel takviyesi yaptığını belirten Kudra, karantinanın 21 gün süreceğini, ilgili makamların takdiriyle sürenin uzatılabileceğini belirtti.

Kudra, hastanede 180 yatak yer aldığını ihtiyaç durumunda mevcut kapasitenin artırabileceğini dile getirdi.

Diğer bir yandan Gazze'deki İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, bölgeye yeni giriş yapanların karantina sürecine ilişkin yapılan düzenlemeleri incelemek için hastaneyi ziyaret etti.

Hastane koronavirüsle mücadele için Filistinlilere devredildi


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından hayata geçirilen Filistin'in en büyük sağlık merkezi Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında "geçici karantina hastanesi" olarak kullanılması için 26 Mart tarihnde Filistinli yetkililere devredilmişti.

İnşaat zor şartlara rağmen tamamlandı


Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 2010 yılında Gazze İslam Üniversitesi Mütevelli Heyetince yapılan ziyaret esnasında Gazze'de üniversiteye bir eğitim-araştırma hastanesi kurulması talebi gündeme gelmiş, Erdoğan'ın Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesinin yapımı konusunda TİKA'ya talimat vermesiyle 2011'de çalışmalara başlandı.

Gazze İslam Üniversitesi Tıp Fakültesi yerleşkesinde inşa edilmeye başlanan hastane, İsrail tarafından uygulanan ambargo ve 2012 ile 2014 yıllarındaki Gazze savaşlarının yol açtığı mal ve insan hareketliği kısıtlanması nedeniyle 2017 yılında tamamlanabilmişti.


Geri Dön