19 / 04 / 2024

Maltepe Park AVM ziyaretçilerini karşılamaya hazır!

Maltepe Park AVM ziyaretçilerini karşılamaya hazır!

İstanbul Anadolu Yakası’ndaki dev büyüme projesi Maltepe Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi tamamlandı: Genişletilerek 75 bin metrekareye ulaşan “Maltepe Park” ziyaretçilerini karşılamaya hazır. AVM, 5 Eylül 2013, Perşembe günü saat 10:00’da açılıyor...



İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Maltepe Park Alışveriş Merkezi, 21 aydır devam eden inşaatın ardından, 5 Eylül 2013, Perşembe günü saat 10:00’da yepyeni yüzüyle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Hayata geçirilen büyüme projesi ile alışveriş merkezinin kiralanabilir alanı, 31.000 m2’den 75.000 m2’ye çıkartıldı. Üç kat üzerinde faaliyet göstermekte olan mağaza, kafe ve restoranların sayısı 250’ye ve otopark kapasitesi de 3.500’e ulaştı. Alışveriş Merkezi’ne yeni eklenen bölümün inşaatı devam ederken faaliyette olan kısım tamamen yenilendi ve iki bölümün entegrasyonu sağlandı. CarrefourSA, 70 milyon avro tutarındaki büyüme projesine yatırımcı olarak imzasını attı.


CarrefourSA Genel Müdürü, Mehmet T. Nane “CarrefourSA, 20 yıldır Türkiye organize perakende sektörünün gelişimine hem perakendeci şapkasıyla hem de yatırımcı şapkasıyla katma değer sağlıyor. Bu kapsamda, Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nin büyütülmesine yönelik olarak yapmış olduğumuz bu yatırımdan büyük mutluluk duyuyoruz. 2005 yılından bu yana başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürmekte olan Maltepe Park, doğru strateji ve zamanlama ile değişen pazar şartlarına, talep ve ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde genişletilmiş ve yenilenmiştir. Böylelikle Maltepe Park, İstanbul Anadolu yakasının en güçlü alışveriş destinasyonlarından biri haline gelmiştir.“ dedi.


Projenin tamamlanması ile alışveriş merkezlerinin genişletilmesi ve yenilenmesi alanındaki uzmanlığını bir kez daha kanıtlayan ECE Türkiye’nin Genel Müdürü Andreas Hohlmann: “ECE Grubu olarak, birinci ve ikinci jenerasyon alışveriş merkezlerinin büyütülmesi ve yenilenmesi alanlarında önemli bir potansiyel görüyoruz. Maltepe Park’ın genişletilmesi ve kapsamlı modernizasyonu, Türk perakende sektöründe gerçekleştirilen en önemli projelerden biridir. Proje, aynı zamanda CarrefourSA ve ECE Türkiye’nin 10 yıla yaklaşan örnek işbirliğinde bir mihenk taşıdır“ dedi.


Alışveriş Merkezi’nin mimarisi, kentsel yaşam tarzının ihtiyaçlarını karşılayacak “Modern Şehir Parkı“ konseptine dayanıyor. Doğal bir atmosfer yaratmak üzere dekorasyonda natürel renklere ve mobilyalara yer verilen Maltepe Park, seçkin marka ve mağaza karması ile İstanbul Anadolu yakasının çekim merkezi haline geliyor. Alışveriş Merkezi’nde aralarında Apple, C&A, CarrefourSA Hipermarket, Cinemaximum, Inditex Grubu (Zara, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Straparius, Pull&Bear, Zara Home), Koton, LC Waikiki, Sephora, (içerisinde 1.500 m2’lik bir D&R’ın da bulunduğu) TeknoSA Exxtra, Victoria’s Secret ve çok katlı mağaza YKM’nin de yer aldığı 250 ulusal ve uluslararası marka yer alıyor. Yenilenen yeme-içme alanı ile özel terasları olan kafe ve restoranlar, misafirlere dünya mutfağından lezzetler sunuyor.


Maltepe Park Alışveriş Merkezi, İstanbul’un en önemli kentsel dönüşüm projelerinden birinin hayat bulduğu Maltepe’de yer alıyor. Alışveriş Merkezi’nin çekim alanında yaklaşık dört milyon kişi yaşıyor. İstanbul’un ana arterlerinden E-5 üzerinde yer alan konumu, Kadıköy-Kartal metro hattına, deniz ve hava ulaşım merkezlerine olan yakınlığı sayesinde ziyeretçiler, Maltepe Park’a hem özel hem de toplu taşıma araçları ile kolaylıkla ulaşabiliyorlar.


Maltepe Park, 2005 yılındaki açılışından bu yana ECE Türkiye tarafından yönetilmektedir.


Geri Dön