25 / 04 / 2024

Gazze'de 130 konut kullanılmaz hale geldi!

Gazze'de 130 konut kullanılmaz hale geldi!

İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak başlattığı saldırılar sonucu 130 ev tamamen yıkılırken 700 ev hasara uğradı. 



İsrail'in haftasonu Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlattığı saldırılarda 130 konut tamamen yıkıldı, 700'ü hasar gördü. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; saldırıların ardından yazılı bir açıklama yapan Gazze Bayındırlık ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, İsrail'in saldırıları sonucu 130 apartman dairesinin yıkıldığını, 700'ünün de hasar gördüğünü anlattı. 

Serhan, Bakanlığa bağlı teknik ve acil durum ekiplerinin, saldırıların başladığı andan itibaren görev başında olduğunu açıklayarak enkazları kaldırarak sokakları açtıklarını ve riskli binaları zararsız hale getirdiklerini ifade etti. 

Serhan sivillere yönelik olarak yapılan saldırıları kınayarak bağışçı ülkelerden evlerini ve varlıklarını kaybeden Filistinlilere yardım etmelerini istedi.

İsrail'in hafta sonu Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı da yaşandı. Saldırılar sonucunda ikisi hamile 3 kadın ile 2 bebeğin de aralarında bulunduğu 25 Filistinli şehit oldu. 150 Filistinli yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Filistinli grupların Gazze'den İsrail tarafına attığı roketler nedeniyle de 1'i Filistin asıllı olmak üzere 4 kişi öldü. 

Yerel basından alınan bilgilere göre; bu sabah erken saatlerde Filistinli gruplar ile İsrail arasında ateşkes sağlandığı duyuruldu. 


Geri Dön