19 / 04 / 2024

israil gazze saldırıları

israil gazze saldırıları

İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak başlattığı saldırılar sonucu 130 ev tamamen yıkılırken 700 ev hasara uğradı. 

İsrail'in Gazze'de yıktığı evlerin yüzde 75'i imar edildi!

İsrail'in 2014 yılında Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan evlerin yüzde 75'inin yeniden imar edildi.

Gazze'de 37 günde 41 bin 30 konut tamamen yıkıldı!

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin  bölgedeki duruma ilişkin yazılı açıklamaya göre İsrail'in 37 gündür devam eden saldırılarında 41 bin 30 konut tamamen, 222 bin 120 konut ise kısmen yıkıldığı açıklandı. 

İsrail-Hamas çatışması nedeniyle petrol 92 dolara dayandı! İki felaket senaryosu kapıda!

İsrail-Hamas çatışması devam ederken; piyasaların gündemi petrol oldu. 5 Ekim tarihinde son 1 ayın en düşük rakamı olan 84 dolara düşen Brent petrol fiyatı, Hamas’ın 7 Ekim saldırılarının ardından yükselişe geçti.

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

Gazze’ye olası kara saldırısı haberi altın, gümüş ve petrolü resmen uçurdu! Fiyatlar tavan yaptı!

Gazze’ye kara saldırısına yönelik tedirginlikler, emtia piyasalarında yeni endişe yarattı: Altının ons fiyatı, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle yüzde 5.47 artarak, 7 ayın en yüksek haftalık kazancına ulaştı. Gümüş yüzde 5.2 yükseldi. Petrol fiyatı ise varil başına 90 doların üstünü gördü.

Siber saldırıların yeni kod adı: Sponsor! Medya, sağlık, teknoloji ve otomotiv şirketleri tehdit altında!

Dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla siber saldırılar da her geçen gün artıyor. Şimdi de ‘sponsor’ adı verilen yeni bir saldırı çeşidi türedi. Hem bireylerin hem kurumların siber saldırılara karşı dikkatli olması konusunda uzmanlar uyarıyor.

Dijital mayın tarlasına dikkat! Türkiye’de kimlik avı saldırıları ve Truva Atı saldırıları katlandı!

Dijitalleşmenin hızlanmasıyla birlikte kimlik avı ve bankacılık işlemlerini hedefleyen Truva Atı saldırıları adeta patladı. Türkiye’de yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre kimlik avı saldırıları yüzde 53 artarken, Truva Atı saldırıları ise yüzde 238 arttı.

Mobil bankacılıkta büyük tehlike! Truva atı saldırıları ikiye katlandı!

Mobil bankacılık hizmetlerinin kullanımı giderek yaygınlaşırken, kullanıcıların siber saldırılara karşı da uyanık olması gerekiyor. Uzmanlar geçen yıl mobil bankacılık kullanıcılarını hedefleyen Truva Atı saldırılarının ikiye katlandığını belirterek bazı uyarılarda bulundu.

Bilgisayar korsanları halkın yardımlarını hedef aldı! Ahbap Derneği’ne rekor saldırı!

Bilgisayar korsanlarının hedefi Ahbap derneği oldu. Büyük siber saldırıda toplamda 400 bini aşkın saldırı yapıldığı öğrenildi. İşte detaylar…

Aman dikkat! Siber saldırılara karşı hazırlıklı olun! Kimler tehdit altında?

Giderek dijitalleşen dünyada siber saldırılar hem bireyleri hem şirketlerin korkulu rüyası oldu. Siber güvenlik şirketi Kaspersky bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir siber suç grubunun, kötü amaçlı yazılımlarla bazı şirketleri hedef aldığı iddiasında bulundu.

BTC.com'a dev saldırı! 3 milyon dolarlık hasar!

Dünyanın en büyük 6. madencilik havuzu olan BTC.com hacklendi. Saldırının 3 milyon dolar değerinde müşteri ve şirket varlığına el koyduğu bildiriliyor.

İslam Memiş Taksim saldırısının doları vuracağını açıkladı!

"Altın kahini" İslam Memiş, Taksim'deki terör saldırısının dolara tesir edeceğini açıkladı.

Kredi kartınız varsa bu habere hemen tıklayın! Bilgilerinizi 2 dolara satıyorlar! Bu dolandırıcılıktan nasıl kurtuluruz?

Sağlık kuruluşları tarafından toplanmış olan kişisel sağlık bilgileri gün geçtikçe daha fazla siber saldırıların hedefi haline gelmiş durumda. Kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgiler karaborsada da satışa çıkmış durumda. Bu bilgiler, 2 dolara satılırken, sağlık verileri 363 dolara satılıyor.

TOGG'un resmi hesabına saldırı girişimi! Olayla ilgili resmi açıklama yapıldı

Türkiye'nin yüzde yüz yerli elektrikli otomobili TOGG'un resmi Twitter hesabına bilgisayar korsanları saldırı düzenledi. Hesap kısa bir süreliğine hackerların eline geçti. TOGG'dan yapılan açıklamada duruma hemen müdahale edildiği açıklandı.

israil gazze saldırıları Haberi

israil gazze saldırıları

İsrail'in haftasonu Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlattığı saldırılarda 130 konut tamamen yıkıldı, 700'ü hasar gördü. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; saldırıların ardından yazılı bir açıklama yapan Gazze Bayındırlık ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, İsrail'in saldırıları sonucu 130 apartman dairesinin yıkıldığını, 700'ünün de hasar gördüğünü anlattı. 

Serhan, Bakanlığa bağlı teknik ve acil durum ekiplerinin, saldırıların başladığı andan itibaren görev başında olduğunu açıklayarak enkazları kaldırarak sokakları açtıklarını ve riskli binaları zararsız hale getirdiklerini ifade etti. 

Serhan sivillere yönelik olarak yapılan saldırıları kınayarak bağışçı ülkelerden evlerini ve varlıklarını kaybeden Filistinlilere yardım etmelerini istedi.

İsrail'in hafta sonu Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı da yaşandı. Saldırılar sonucunda ikisi hamile 3 kadın ile 2 bebeğin de aralarında bulunduğu 25 Filistinli şehit oldu. 150 Filistinli yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Filistinli...