25 / 04 / 2024

Gazze'nin güneyinde 100 prefabrik ev inşa ediliyor!

Gazze'nin güneyinde 100 prefabrik ev inşa ediliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir hayır kurumunun, İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinliler için Gazze'de 100 prefabrik ev inşa etmeye başladığı bildirildi. Kurum, Gazze'nin güneyinde 100 prefabrik ev inşa etmeye başladı




Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir hayır kurumunun, İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinliler için Gazze'de 100 prefabrik ev inşa etmeye başladığı bildirildi.


BAE Hayır İşleri Heyeti Projeler Müdürü Edhem el-Amrani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinliler için ev projesi kapsamında ilk etapta 100 prefabrik ev inşa etmeye başladıklarını belirtti.


İthali zor olan söz konusu evlerin 6 ila 10 kişilik ailelere yeterli olacak şekilde tasarlandığını ifade eden Amrani, İsrail saldırılarında 9 bin evin tamamen yıkıldığını 8 bin evin ise oturulamaz şekilde yıkıldığını dolayısıyla acil olarak 3 bin prefabrik eve ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.


İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarını sürdüren İsrail, 26 Ağustos'ta, Mısır'ın arabuluculuğundaki görüşmelerde varılan ateşkesle saldırılarına son vermişti.


İsrail'in 51 gün süren saldırılarında 2 bin 156 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina zarar gördü.



AA





Geri Dön