25 / 04 / 2024

Gebze-Halkalı-Marmaray seferleri haftaya başlıyor!

Gebze-Halkalı-Marmaray seferleri haftaya başlıyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına Pendik'te devam etti. Yıldırım, Gebze-Halkalı-Marmaray seferlerinin önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi.



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Pendik'te sürdürdü. Mnibüs durağı esnafını ziyaret eden  Yıldırım, daha sonra bir minibüsün direksiyonuna geçip aracı kullandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Pendik'in Anadolu'nun Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu, hava, deniz, kara, demiryolunun merkezi haline geldiğini söyleyen Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı yıllık 34 milyon yolcunun kullandığını belirtti.

İlçenin değerinin artığını ve ufkunun genişlediğinin altını çizen Yıldırım, Pendik'ten Eminönü'ne deniz otobüsü olduğunu, Yalova'ya hızlı feribot çalıştığını, Kartal Tavşantepe metro hattıyla Pendik Kadıköy arasının 35 dakikaya indiğini belirtti. 

Pendik Teknoloji Merkezi kurulacak

En büyük teknoparkın, Türkiye'nin ikinci büyük hastanesinin ve üçüncü büyük yat limanının Pendik'te olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, "Pendik'e çok önemli bir projeyi açıklıyorum. Pendik Teknoloji Merkezi, burada Pendik'te kurulacak. Her türlü araştırma, geliştirme çalışmaları, yeni ürünler, teknolojik ürünler burada yapılacak. Birinin atığı, diğerinin hammaddesi olacak. Endüstriyel teknolojide bu merkez, hem Türkiye'ye hem de İstanbul'a çok büyük değer katacak. Şirketler arsa için, bina için yatırım yapmayacak, yatırımı biz yapacağız. Bu merkezde 60 bin gencimize iş bulacağız. 60 bin gencimiz araştırma, geliştirme yapacak, yazılım yapacak, proje üretecek, akıl terini alın terine katacak, İstanbul'u da Pendik'i de ayağa kaldıracaksınız." diye konuştu. 

Anadolu Yakası'nın en büyük fuar ve kongre merkezi Pendik'te
Yıldırım, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Anadolu Yakası'nın en büyük fuar ve kongre merkezini de Pendik'e kuracağız. Pendik'e yılda 1,5 milyar dolarlık döviz bırakacak fuarlar olacak, ziyaretler olacak ve Pendik bundan istifade edecek."

Raylı sistemin payı yüzde 48'e çıkacak

İstanbul'da 5 yıl içinde raylı sistemin toplu taşımadaki payının yüzde 48'e çıkarılacağını sözlerine ekleyen Yıldırım, İstanbul'un her tarafında trafiğin gözle görülür şekilde rahatlayacağını, raylı sistem uzunluğunun 518 kilometreye çıkacağını dile getirdi.

Yıldırım, Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı'nın Pendik'ten geçerek, Tuzla'ya devam edeceğini dile getirerek, "Banliyö trenimiz artık geri geliyor. Gebze-Halkalı-Marmaray seferleri önümüzdeki hafta başlayacak. İstanbul'un bir uçtan bir uca trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak. 38 istasyon, 63 kilometrelik hatta ciddi bir toplu taşıma gerçekleşecek." dedi.

Vapura, deniz motorlarına metrodan inip biniyorsanız, geçişler ücretsiz

Yapılacak aktarma merkezleriyle İstanbulluların bir vasıtadan diğerine rahat şekilde geçeceğini söyleyen Yıldırım, "Vapura, deniz motorlarına eğer metrodan inip biniyorsanız, geçişler ücretsiz olacak. Denizden geçişler ücretsiz olacak. Böylece yolculuk bütçesi, yolculuk için ödenecek para İstanbul Kart'tan daha da azalmış olacak. Diyelim ki metrodan indiniz vapura bindiniz veya deniz motoruna bindiniz, İstanbul Kart'tan kontör düşmeyecek. O kısmı bedava." diye konuştu.

B1  Marmaray  Halkalı-Gebze metro hattı ne zaman açılacak?

Raylı sistemde hedef 518 kilometre!


Geri Dön