23 / 04 / 2024

Gebze itfaiye müfreze binası tamamlanıyor!

Gebze itfaiye müfreze binası tamamlanıyor!

Kocaeli’nin farklı noktalarına yeni İtfaiye Müfreze binaları hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze itfaiye müfreze binasının inşaatını tamamlıyor.



Kocaeli’nin farklı noktalarına yeni İtfaiye Müfreze binaları hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu binalardan birini de Gebze'de inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, günün şartlarına uygun olarak inşa edilen modern müfreze binası, her an olaylara müdahale için hazır biçimde bulunan itfaiyecileri barındıracak. Gebze İtfaiye Grup Amirliği’ne bağlı olacak olan yeni bina, bulunduğu çevredeki olaylara ilk müdahalenin üssü de olacak. Binanın inşaat çalışmaları hummalı şekilde sürerken yapının dış cephesinde kaba sıvası biten kısımların mantolama imalatları da tamamlandı.

DIŞ CEPHE KABA SIVASI TAMAMLANDI

Gebze İtfaiye Grup Amirliği Beylikbağı Müfreze Binası tamamlandığında hızla olaylara müdahale edebilecek biçimde dizayn ediliyor. Dış cephe kaba sıvası tamamlanan binanın 2’nci bodrum katında su depolarının montajına da başlandı. Bina genelinde alçı sıva imalatlarına süren ekipler, tüm binada yangın dolaplarının montajı yapıyor. Çevre istinat duvarlarının betonu dökülen bölümlerin kalıpları söküldü. İç cephelerde doğrama camları takıldı. Çatı derelerinin kaplama imalatları da tamamlandı.

MÜFREZE BİNASI 4 KATLI OLACAK

Bodrum katları, zemin ve bir kat biçiminde Gebze Beylikbağı Mahallesi’nde inşa edilen yeni müfreze binasının yapım çalışmaları devam ediyor. Toplam 2 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip olacak yapının 693 metrekarelik 2’nci bodrum katında su deposu ve diğer mekanik odalar yer alacak. 1250 metrekarelik 1’inci bodrum katında ise kapalı otopark, elektrik odası, eğitim salonu, ısıtma odası, çamaşır odası ve mescit bulunacak.

12 BÜYÜK ARAÇLIK OTOPARK

740 metrekare ölçüsündeki zemin katta da kapalı garaj, dinlenme salonu, yemekhane, kütüphane, depolar, amir ve çalışan odaları ile ıslak hacimler bulunuyor. 375 metrekarelik 1’nci katta ise spor salonu, pinpon salonu, duşlar-wcler ile vardiya çalışanlarının kalacağı yatakhaneler yer alıyor. Beylikbağı Müfreze Binası, 12 büyük araçlık otoparka da sahip olacak.


Geri Dön