26 / 04 / 2024

Geçen hafta parasını altın, dolar ve borsaya yatıranların kazancı ne oldu? En çok hangi hisseler prim yaptı?

Geçen hafta parasını altın, dolar ve borsaya yatıranların kazancı ne oldu? En çok hangi hisseler prim yaptı?

Yüksek enflasyona karşı birikimlerini korumak isteyen risk algılarına göre tercihlerde bulunuyor. Peki geçen hafta en fazla hangi yatırım aracı kazandırdı? Borsada işlem gören hisse senetleri arasında en çok hangileri prim yaptı? İşte yanıtları…



Yüksek enflasyonist ortamlarda tasarrufların değerinin erimeden korunması yatırımcılar açısından önemli bir konu. Bu yüzden herkes kendi risk anlayışına ve tercihlerine göre birikimlerini yüksek enflasyona karşı korumak amacıyla tercihlerde bulunuyor.

Geçen hafta parasını altın, dolar ve borsaya yatıranların kazancı ne oldu? En çok hangi hisseler prim yaptı?

Riske duyarlı olanlar genelde günümüzün gözde yatırım araçlarından hisse senedi piyasalarını tercih ederken, riski sevmeyenler ise daha çok mevduat faizi gibi sabit getirili yatırım araçlarını veya altın gibi geleneksel yatırım araçlarını tercih ediyor. Yatırım araçlarının bir haftalık seyrine baktığımızda ise hangisinin daha çok kazandırdığı merak ediliyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi hafta yüzde 4,61 oranında değer kaybetti. Böylece endeks haftayı 5 bin 136 puandan tamamlamış oldu. BIST 100 endeksi hafta içerisinde ise en düşük 5.065,31 puanı görürken, en yüksek 5.429,33 puan seviyelerine ulaştı. Aynı süreç içerisinde Borsa İstanbul Mali Endeksi yüzde 5,31 oranında gerileyerek 4.965,70 puana inerken, Sanayi Endeksi yüzde 3,23 düşerek 8.501,10 puana geriledi. Hizmetler Endeksi yüzde 2,91 oranında gerileme ile 4.250,57 puana düştü. Teknoloji Endeksi ise yüzde 0,59 oranında gerileme kaydederek 5 bin 603 puana indi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön