27 / 04 / 2024

Geçen yıl 100 liraya dolan gıda sepeti şimdi kaç liraya doluyor?

Geçen yıl 100 liraya dolan gıda sepeti şimdi kaç liraya doluyor?

Birleşik Kamu İş Sendikası'nın yaptırdığı araştırmada geçen yıl Eylül ayında 100 liraya dolan gıda sepetinin bugün kaç liraya dolduğu gözler önüne serilirken aynı dönemde, emeklinin ve çalışanın 100 lirasının ise bugün ne kadar olduğu soruları yanıt buluyor.



Yılın ilk 9 ayında yüzde 98,2 oranında artan gıda fiyatları dar gelirliler için açlık riskini de beraberinde getirdi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu araştırma biriminin yaptığı araştırmaya göre kamuda çalışanların ve kamu emeklilerinin ücret ve maaşları enflasyon farkları da dahil yüzde 85,6 oranında artarken gıda fiyatları ise yüzde 179,3 oranında arttı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun internet sitesinde yer alan araştırma Ar-Ge birimi, KAMUAR, tarafından yapıldı. KAMUAR, her ay 64 temel gıda maddesini baz alarak Ankara'daki marketlerden düzenli olarak derlediği fiyatlara göre, geçtiğimiz yıl eylül aynıda 100 lirada dolan sepet bu yıl 279 liraya doluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön