26 / 04 / 2024

Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 157 daha fazla ödüyoruz! TÜİK tarımda enflasyonu açıkladı

Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 157 daha fazla ödüyoruz! TÜİK tarımda enflasyonu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu tarımda enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, tarımda yıllık enflasyon yüzde 157 oldu, aylık enflasyon ise yüzde 5 arttı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksi istatistiklerini açıkladı. TÜİK'e göre tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 157,89 artarken aylık artış ise yüzde 5 olarak kaydedildi.

Tarımda, 2022 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 5, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 108,78, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 157,89 ve on iki aylık ortalamaya bakıldığında da yüzde 79,39 artış gerçekleşti.

Tarım, hayvancılık, balıkçılık… Enflasyon hangi gruplara nasıl yansıdı?

İşte fiyatı en çok artan ve düşen ürünler…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön