24 / 04 / 2024

Gediz Termal Kayak Merkezi, sezonu açtı!

Gediz Termal Kayak Merkezi, sezonu açtı!

İç Ege'nin en yüksek dağlarından olan Murat Dağı'nda. termal kaplıcalann da yer aldığı kayak merkezinde yeni sezon açıldı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Ege bölgesindeki kayak tesislerinin eksik olduğunu belirtti.



Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kayak sezonu açılış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada. Ege Bolgesi'nde sadece İzmir'de kayak tesisi olduğunu ama onun da yetersiz kaldığını söyledi. 

Murat Dağı'ndaki merkezin birçok şehre yakın mesafede olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: 'Kar özelliği ve kar potansiyeli bakımından kayak sporuna en uygun dağlardan birindeyiz. Bölgemiz ve insanlarımız için kayak turizmi güzel bir imkan olacak. Küçük mütevazi tesis olmasına rağmen, vatandaşlarımızın buraya yoğun ilgisi var. Diğer illerden gelen misafirlerimiz var. Tüm teşkilatlarla beraber bu tesisin daha iyi olması için çalışacağız. Tüm spor severleri Gediz Tormal Kayak Merkezi'ne bekliy orum." Gediz Belediye Başkam Mehmed Ali Saraoğlu da termal su kaynakları ile kayak merkezinin bir arada olduğunu dile getirdi. Termal turizm ile kayak turizmini birleştiren Kayak Merkezi nde, mevsimin ilk karı ile sezonun başladığını ifade eden Saraoğlu. "İnşallah önümüzdeki donemde bu kayak merkezi daha da gelişecek. Bin 450 metre yükseklikte kaplıca imkanları var' diye konuştu. 


Yedigün Gazetesi


Geri Dön