19 / 04 / 2024

Gediz Termal Kayak Merkezi

Gediz Termal Kayak Merkezi

İç Ege'nin en yüksek dağlarından olan Murat Dağı'nda. termal kaplıcalann da yer aldığı kayak merkezinde yeni sezon açıldı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Ege bölgesindeki kayak tesislerinin eksik olduğunu belirtti.

Kayak yapamayan tatilciler kaplıcaya koştu!

Küresel olarak yaşanan iklim değişikliği nedeniyle kar yağışının yetersiz olması nedeniyle kayak merkezleri boş kaldı. 20 Ocak’ta başlayacak olan yarıyıl tatilinde termal tesislere yoğun bir ilgi var. Rezervasyonlar yüzde 20 oranında arttı.

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Bakanlık'a devredildi!

Kütahya Gediz'de yer alan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. 

Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı!

Kütahya'nın en büyük yatırımı arasında gösterilen Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman katıldı.

Arima Mimarlık'tan Kütahya'ya 3. otel müjdesi!

Arima Mimarlık ortaklarından Mimar Erkan Altuğ, Kütahya'ya yapacakları üçüncü otelin müjdesini verdi. Murat Dağı'nda inşa edilecek termal kayak otelinin temelinin bu sene içinde atılması planlanıyor.

Kütahya Ilıca Termal Tatil Köyü'nün ihalesi Mart'ta!

Kütahya'da 510 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek Termal Tatil Köyü projesi Gediz Belediye Meclis Üyeleri'ne tanıtıldı. Projenin Mart ayında ihaleye açılacağı belirtildi.

Gediz Ilıca Kaplıcası apart otelleri bakıma alınıyor!

Gediz Belediyesi 'nin işlettiği Termal Turizm Merkezi Ilıca Kaplıcası 'nda bulunan Apart Otellerin bakım, onarım ve yenileme çalışması için ihale düzenlendi.

Muratdağı Termal Kayak Merkezi'ne yeni konaklama tesisi yapılıyor!

Gediz Belediyesi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı destekli olarak Muratdağı Gökoluk Yaylası’na yapılacak olan bungalov tipi 22 adet ev için 21 Kasım 2014 tarihinde ihale düzenlenmişti.

Gediz Termal Kayak Merkezi, sezonu açtı!

İç Ege'nin en yüksek dağlarından olan Murat Dağı'nda. termal kaplıcalann da yer aldığı kayak merkezinde yeni sezon açıldı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz Ege bölgesindeki kayak tesislerinin eksik olduğunu belirtti.

Murat Dağı'nda kayak sezonu başladı!

Murat Dağı'nda kayak sezonu başladı. Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu: "Termal turizm ile kayak turizmini birleştiren Gediz Termal Kayak Merkezi, mevsimin yağan ilk karı ile sezona başladı" dedi.

Erciyes Dağı'nda termal su bulundu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi kapsamında Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağı'nda Anadolu'da yüzyıllardır kullanılan çatal değnekler aracılığıyla termal su bulundu.

Gediz Ilıca Kaplıcası'nda kanalizasyon çalışması başlatıldı!

Kütahya Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Termal Turizm Merkezi Ilıca Kaplıcası hakkında “İller Bankası tarafından gerçekleştirilen ihale sonucunda yüklenici firma olan Akova İnşaat çalışmalarına başladı." açıklamasını yaptı...

Termal tatil sezonu başladı!

Artık kış tatili deyince ne kar, ne de kayak akla geliyor. En güzel kış tatili, Termal tesislerde yapılıyor. Termalin iyileştirme gücüne inanan tatilciler, kışın da tatil yapmak için NG Güral Afyon Wellness & Convention'ı tercih ediyor....

Kütahya Gediz ve Ilıca kaplıcası atıksu arıtma tesisi ihalesi yapıldı!

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Atık Su Arıtma Tesisi ve Ilıca Termal Turizm Merkezi Paket Arıtma ve Kanalizasyon sistemleri ihalesi yapıldı. Gediz Belediyesi ile ihaleyi kazanan yüklenici firma arasında sözleşme imzalandı....

Gediz Termal Kayak Merkezi Haberi

Gediz Termal Kayak Merkezi

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kayak sezonu açılış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada. Ege Bolgesi'nde sadece İzmir'de kayak tesisi olduğunu ama onun da yetersiz kaldığını söyledi. 

Murat Dağı'ndaki merkezin birçok şehre yakın mesafede olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu: 'Kar özelliği ve kar potansiyeli bakımından kayak sporuna en uygun dağlardan birindeyiz. Bölgemiz ve insanlarımız için kayak turizmi güzel bir imkan olacak. Küçük mütevazi tesis olmasına rağmen, vatandaşlarımızın buraya yoğun ilgisi var. Diğer illerden gelen misafirlerimiz var. Tüm teşkilatlarla beraber bu tesisin daha iyi olması için çalışacağız. Tüm spor severleri Gediz Tormal Kayak Merkezi'ne bekliy orum." Gediz Belediye Başkam Mehmed Ali Saraoğlu da termal su kaynakları ile kayak merkezinin bir arada olduğunu dile getirdi. Termal turizm ile kayak turizmini birleştiren Kayak Merkezi nde, mevsimin...