19 / 04 / 2024

Gediz ve Alaşehir Çayı Köprüsü hizmete açıldı!

Gediz ve Alaşehir Çayı Köprüsü hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliği ile yeniden yapılan Salihli-Gölmarmara yolu üzerindeki Gediz ve Alaşehir Çayı Köprüsü düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı...




Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliği ile yeniden yapılan Salihli-Gölmarmara yolu üzerindeki Gediz ve Alaşehir Çayı Köprüsü düzenlenen törenle açıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çökme noktasına gelen köprülerin çok kötü durumda olduğunu belirterek, “Yıllardır yol yaptık diye övünenler ne yazık ki, 60 yıldır neredeyse çökecek duruma gelmiş olan bu köprüleri görmezden gelmişler. Bu köprüler kamyonun geçmesiyle bile sallanıyordu. Çok kısa bir sürede bu köprüleri yenileyerek 60 yıllık sorunu tarihe gömdük. Çalmadan, çırpmadan hizmet ürettik” dedi.

Salihli ve Gölmarmara yolu üzerindeki Gediz ve Alaşehir Köprülerini yenilenerek vatandaşın hizmetine sunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi tarafından çok kısa bir sürede yenilenen köprüler için açılış töreni düzenlendi. Alaşehir Çayı Köprüsü üzerinde yapılan törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Salihli İlçe Başkanı Mesut Kızıltuğ, MHP Milletvekili Adayları Hasan Eryılmaz, Zeynel Balkız, Yaşar Coşkun, Mehmet Memiş, Murat Erim ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli’nin tarihi bir gün yaşadığını belirterek, 2 köprünün 1960 yıllarında Menderes tarafından yapıldığını hatırlattı. Başkan Kayda, “ Salihli, Akhisar, Gölmarmara’yı bağlayan bu köprülerin dur geç köprüsü ismini taşıdığını biliyoruz. Bu köprüleri yıkarak tarihin sayfasında bıraktık. Birinci köprüyü 33, ikinci köprüyü 90 günde bitirdik. Bu köprü 23 mahalleyi Salihli’ye bağlıyor. Bu ovadaki mahallelerimizdeki insanlar köprüleri kullanıyordu. Daha ötesi Gölmarmara ilçesini, Akhisar ilçesini bağlıyor. Kış sezonu girdiği için asfaltı bu sezona bıraktık. Fen İşleri Daire Başkanlığı bu yolları düzeltti. Bu bir ekip işiydi. Cengiz gülüyor Manisa büyüyor diyorlar. Şimdi Cengiz gülecek Salihli’de büyüyecek. Tüm projelerimizin altında maddi ve manevi desteği var” diye konuştu.  

Hemen Çalışma Başlattık

Törende konuşan Başkan Ergün, Salihli’ye teşekkür borcu olduğunu belirterek, 30 Martta yapılan seçimde destekten dolayı teşekkür etti. Çok mutlu bir gün yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var demişler. İşte bunun bir örneği sahada. Salihli-Gölmarmara yolu üzerinde bulunan Gediz ve Alaşehir köprülerinin içler acısı durumunu bizzat yerinde görmüştüm. Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte bir yandan yapılanma sürecini oturtmaya çalışırken, diğer yandan ilçelerimizi ziyaret ederek, sorunları yerinde tespit etmiştik. Salihli ilçemizi ziyaretimizde de Zeki Başkanımızla birlikte halkımızın dur-geç diye adlandırdığı bu köprülerin kullanışsızlığı ve tehlike oluşturduğunu yerinde görmüştük. Hemen bu alanla ilgili Fen İşleri Daire Başkanlığımıza talimat vererek, köprülerin yenilenmesi çalışmasını başlatmıştık” dedi.

‘Köprüleri Allah Koruyordu’

Başkan Ergün, köprülerin yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olduğunu belirterek, eskiden bu köprülerin kamyonun geçmesiyle birlikte sallandığını söyledi. Başkan Ergün, “Yıllardır yol yaptık diye övünenler ne yazık ki, 60 yıldır neredeyse çökecek duruma gelmiş olan bu köprüleri görmezden gelmişler. Her seçim öncesi burada köprülerin yapılacağı sözü verilmiş. Ancak sözler tutulmamış.  Sonuç itibariyle Alaşehir Çayı Köprüsü 626 bin 677 lira, Gediz Köprüsü de 956 bin 845 lira olmak üzere, toplam 1 milyon 583 bin 522 lira bedelle buranın ihalesini gerçekleştirmek ve yenilemek bize nasip oldu. 33 gün gibi kısa bir sürede tamamladığımız Gediz Köprüsü’nü 105 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde ve çift şeritli olarak tasarladık. Eskiden tek şeritli ve 3 metre genişliğindeydi. Bir diğer köprümüz Alaşehir Çayı Köprüsü’nü de 45 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde yaptık. Burada çalışmaya ilk başlanıldığında deyim yerindeyse köprüleri Allah koruyordu. Köprüleri ayakta tutan demirlerin durumunu görünce Zeki Başkanım da iyi bilir şaştık kaldık. Sadece bir kamyonun geçmesiyle deprem olmuş gibi sallanıyordu. Buradan geçen vatandaşımızı Allah korumuş. Vicdanen bu köprüleri yenilediğimiz ve hemşerilerimizin hizmetine sunduğumuz için büyük rahatlık duyuyoruz” diye konuştu.  

‘Ölümlü Kazaları Kavşakla Engelleyeceğiz’

Salihli’ye yapılacak projelerden bahseden Başkan Ergün, asfalt ihalesine değindi. Asfalt çalışmalarına Mayıs ayında başlamayı planladıklarını ancak ihaleye itiraz nedeniyle başlatılamadığını belirten Başkan Ergün, “Salihli’mize hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil. Değerli Belediye Başkanımız Zeki Kayda ile birlikte mahallelerimizin eski adıyla köylerimizin yollarına asfalt çalışmasını yapacağız. Siyasi olarak mıdır bilemiyorum ama bu ayın başında başlamasını hedeflediğimiz 1800 kilometrelik asfalt ihalemiz Kamu İhale Kurumu’na yapılan bir itiraz nedeniyle beklemekte. Bu itiraz sonuçlanır sonuçlanmaz köy yollarının ve ilçe merkezimizin ihtiyaç duyduğu tüm bölgelerinde asfalt çalışmasını yapacağız. Seçim yatırımı olarak konuşmuyorum. Bunun yanında birçok ölümlü kazanın meydana geldiği Garaj Önü ve Dörtyol Kavşağı’na yapacak olduğumuz Köprülü Kavşak Projesi’nde de ilk adımları attık. Yılın sonu itibariyle hayata geçiririz diye düşünüyorum” dedi.

Salihli’ye Ne Söz Verdiysek Yapacağız

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte yeni yapılanmaya girildiğini dile getiren Başkan Ergün, bu sürecin tamamlanmasının ardından 17 ilçeye eşit hizmet götürmek için sahaya indiklerini söyledi. Başkan Ergün, “Salihli ilçemize saydığımız projelerin yanı sıra güzel bir otopark ve pazaryeri kazandıracağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yine Gümüşçay’ın düzenlemesiyle ilgili bir projemiz var. Bildiğiniz gibi Manisa merkezde 170 bin metrekare alan üzerinde inşa ettiğimiz ve ismini Atatürk Kent Parkı olarak verdiğimiz güzide projemizin bir benzerini Gümüşçay bölgemize de yapalım düşüncesindeyiz. Salihlili hemşerilerime en güzel hizmetleri 5 yılda nasıl Manisa merkezinde yaptıysak, bu şirin ilçemize de yapacağız. Söz verdiysek bunları yapacağız. Bundan hiç kimse şüphe duymasın.

Çalmadık Çırpmadık Hizmet Ettik

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendileri için asılsız üretilen dedikodulara itibar edilmemesini belirterek, “Dışarıda yerli yersiz konuşmaları dikkate almayın. Her şeyimiz planlı ve programlı bir şekilde ilerliyor. Engel olmaya çalışsalar da, iş yaptırmak istemeseler de, bizim hizmetlerimize kimse engel olamaz. Çalmadan, çırpmadan hizmetlerimizi bir bir yerine getiriyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Ergün, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ve protokol üyeleri dualar eşliğinde açılış kurdelesini kesip, köprünün açılışını yaptı.

 

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön