19 / 04 / 2024

Geleneksel mimari projelere taşınıyor!

Geleneksel mimari projelere taşınıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum'un katıldığı "Mimari Proje Yarışması" sonuçları açıklandı.



Kentsel dönüşümü bir fırsat olarak gören Emlak Konut GYO ve TOKİ, Türkiye'nin geleneksel mimarisini projelere taşımak istiyor. Bu kapsamda "Mimari Proje Yarışması" düzenlenerek sonuçları belirlendi. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen "7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın sonuçları belirlendi. Ödül törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş,  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum'un yanı sıra jüri üyeleri, ödül sahibi öğrenci ve mimarlar katıldı. 


Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, uzun yılların deneyimleriyle meydana gelen geleneksel mimarinin, çevreye zarar vermeden konfor koşullarını sağladığını belirterek, Gelişmekte olan Türkiye'de hızlı nüfus artışı ve köyden kente göçlerin sonucunda yoğun konut talepleri hızla artmıştır. Bu yarışmalar geleceğin şehir vizyonunu şekillendirmekte önemlidir" diye konuştu. 


"Bir model olacak"


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş ise Türkiye'nin ulusal planlarının yapılmadığı bir ülke olduğunu ifade ederek, bölgelerin ve kentlerin ulusal planlara göre şekillenmesi gerektiğini vurguladı. Kadir Topbaş, TOKİ'nin ortaya koyacağı modellemelerle bu konuda öncülük yapabileceğini dile getirdi.


Dikeyden yataya geçiş başlıyor


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Sayın Başbakanımızın önerileri ve bilgileri dahilinde konutlarımızda dikey mimari yapıdan yatay mimari yapıya geçiş için hazırlıklarımızı tamamladık. Buna yönelik projelerimizi uygulamaya başladık" dedi. Turan, hükümetin ve TOKİ'nin bir başka önceliğinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, "TOKİ'nin sosyal konut üretimi içindeki kentsel dönüşüm payı şu anda yüzde 15'ler civarındadır. İnşallah yakın bir süreçte üreteceğimiz sosyal konutların yüzde 40 kadarı kentsel dönüşüm odaklı olacaktır" açıklamalarını yaptı.


Posta Gazetesi


Geri Dön