26 / 04 / 2024

Gelir belgesi olmadan konut kredisi çekilebilir mi?

Gelir belgesi olmadan konut kredisi çekilebilir mi?

Bankalardan kredi alabilmek için gereken en önemli şartlardan biri de gelir belgesi. Gelir belgesi olmadan nasıl kredi alınabileceğinin detayları belli oldu. İpotekli kredi ile bir gayrimenkulü ipotek göstererek kredi alabilirsiniz.



Bankalardan kredi alabilmek için gereken en önemli şartlardan biri de gelir belgesi. Tüketiciye borç olarak kredi veren banka, verdiği borcun geri ödeneceğinden emin olabilmek ve ne kadar kredi verebileceğini saptamak için tüketicinin gelir durumunu öğrenmek ister.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, çalışmıyorsanız ya da gelirinizi belgeleyemiyorsanız kredi çekebilirsiniz. Gelir belgesi olmadan nasıl kredi alınabileceğinin detayları sizler için araştırıldı. 

'İpotekli gayrimenkulle kredi çekebilirsiniz'

Gelir belgeniz yoksa bankaların sunduğu ipotekli ihtiyaç kredisi ürünlerinden faydalanabilirsiniz. İpotekli kredi, bir gayrmenkulünüzü ipotek göstererek alacağınız krediye deniyor. Banka gayrimenkulünüzü, kredinin vade bitimine kadar teminat olarak ipotek altına alır, borç bittiğinde ipotek kalkar.

'Borç transferi için ipotekli kredi kullanabilirsiniz'

İpotekli ihtiyaç kredisinden faydalanabileceğiniz alanlarda bulunuyor. Birkaç bankaya birden borcunuz varsa ve bunları tek çatı altında toplamak istiyorsanız ipotekli ihtiyaç kredisi olanakları ile borcunuzu tek yere ödeyebilirsiniz. Bu şekilde toplam borcunuzun vade süresini uzatabilir ve daha uygun faiz oranları ile borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Yüksek tutarda kredi ihtiyacınız varsa yine ipotekli ihtiyaç kredisi ürünleri kullanabilirsiniz. Genel ihtiyaç kredisi ürünleri ile kullanabileceğiniz kredi tutarı gelire göre değişiklik gösterir. Mal varlığınızı ipotek ettirerek daha yüksek meblağlarda ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz.

Hangi bankalar konut kredisi faiz oranlarında indirim yaptı?

Yüzde 2'nin altında konut kredisi veren bankalar!


Geri Dön