19 / 04 / 2024

Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi için bazı koşullar aranıyor. Peki, arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi? Verilmez mi?



Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi, bankaların kredi için belirlediği koşullara uygun ev ve kişiye veriliyor.


Bunun nedeni ise konut kredisinin diğer kredilere oranla kullanıcılarına daha uzun vadede ve daha düşük faiz oranları ile mesken sahibi olma fırsatını vermesi.


Bilindiği üzere konut kredisi verilebilmesi için evin banka tarafından teminat olarak alınabilmesi gerekiyor. Peki, arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?


Konut kredisi kullanmak istenilen evin üzerine ipotek konulabilmesi için de kat irtifaklı ya da kat mülkiyetli tapusunun olması gerekiyor. Ancak bu şekilde tapu üzerinde ipotek konulabiliyor. Ancak tapu üzerinde mesken olmayan evlere bankalar kredi vermiyor.


Arsa tapulu evlere bir başka meskeni ipotek altına alarak kredi verilebiliyor. Hemen hemen bütün bankalar, toprak tapulu evler için bu uygulamayı yapıyor. 


Ancak, öncelikle kredi kullanılacak bankalar danışılması ve gereken diğer koşulların da öğrenilmesi gerekiyor.




Hisseli bina satışı nasıl yapılır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön