20 / 04 / 2024

Konut kredisi devredilir mi?

Konut kredisi devredilir mi?

Bankalardan konut kredisi kullanarak daire sahibi olduğunuzu ancak birtakım sebeplerden dolayı kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi farz edelim. Peki, söz konusu konut kredisi devredilir mi?



Konut kredisi devredilir mi?

Konut kredisi kullanarak daire sahibi olduğunuzu ancak birtakım sebeplerden dolayı kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda konut kredisi devredilebilir mi? Konut kredisi nasıl devredilir?


Konut kredisinde, banka kredisi ile alınan evlerde satın alınan konutun ya da bir başka konutun üzerine ipotek tesis ediliyor.


Söz konusu ipotek, bankanın verdiği kredi karşılığında aldığı teminat olarak konutun üzerinde kuruluyor.


Konut kredisinin ödenmemesi durumunda teminat olarak gösterilen konut satışa çıkarılıyor ve borç bu satıştan elde edilen gelir ile kapatılıyor. Peki, konut kredisi kullanılarak evin kredi borcu bitmeden bir başkasına devredilmesi mümkün mü?


Konut kredisi devri..

Kredi kullanarak satın aldığı konutu satmayı düşünen kişi, bankadan kendisi adına tesis edilecek bir başka kredi ile de borcu kapatıp ipoteği kaldırabiliyor. Bu durumda zaten satış normal bir satışa dönüşmüş oluyor.


Bir diğer ifade ile kredili konutun satılması halinde eski malikin adına olan kredi hesabı kapatılarak, yeni malik adına kredi açılabiliyor.


Toprak tapulu eve kredi verilir mi?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön