27 / 04 / 2024

Gelişen Kentler Zirvesi'nin altıncı durağı Kayseri oldu!

Gelişen Kentler Zirvesi'nin altıncı durağı Kayseri oldu!

“Model Şehir” haline gelmiş, 6 bin yıllık tarihe sahip, dünyanın en büyük mimarı olan Mimar Sinan’ı yetiştirmiş, dünyanın en yakışıklı dağının eteklerinde kurulmuş Kayseri’de düzenlendi.



Model Şehir Kayseri yatırımcılarla buluştu.Gelişen Kentler Zirvesi’nin altıncısı 4-5 Eylül 2014 tarihlerinde GYODER ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yatırımları ve gelişme çizgisiyle “Model Şehir” haline gelmiş, 6 bin yıllık tarihe sahip, dünyanın en büyük mimarı olan Mimar Sinan’ı yetiştirmiş, dünyanın en yakışıklı dağının eteklerinde kurulmuş Kayseri’de düzenlendi.


Gelişen Kentler Zirvesi Kayseri’de Kayseri’ye Bakış ve Yatırım Fırsatları, Mevzuattan Üç Gündem - Üç Yorum ve Kayseri’de Ahi Evran Geleneği konularının ele alındı.


Dünya Kenti Olma Yolunda Kayseri

Dünyanın ilk ve tek Selçuklu Müzesi’ne dönüştürülen Gevher Nesibe Medresesi ile dünyanın bilinen ilk Tıp Fakültesini bünyesinde barındıran kültür şehri


Dört üniversitesi ile üniversiteler şehri


Üç organize sanayisi, serbest bölgesi ve 3 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmi ile bir sanayi şehri


Üniversite ve kamu hastanelerinin yanı sıra gelişmiş özel hastaneleri ile Orta Anadolu’ya hizmet veren bir sağlık şehri


6 bin yıllık ticari geleneği ile bir ticaret şehri


Dünyanın en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Erciyes başta olmak üzere diğer değerleri ile bir turizm şehri


Ülkemizin en modern stadı ve spor salonlarıyla bir spor şehri


GYODER


Geri Dön