19 / 04 / 2024

Gemlik Balık Pazarı yenilendi!

Gemlik Balık Pazarı yenilendi!

Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı.




Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı. Çalışmalar kapsamında mevcut çelik konstrüksiyon çatı sökülürken, zeminden çatıya ve çevresine kadar tüm bölgelerde yapılan ahşap uygulamalarla Balık Pazarı estetik bir görünüme kavuşmuş oldu. Gemlik’in nabzının attığı Balık Pazarı’nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.


Gemlik ilmek ilmek işleniyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, ‘Bütünşehir uygulamasına neden geçildiği’ sorusunun cevabının ilçe ve köylere kadar ulaşan hizmetler olduğunu söyledi. Gemlik Belediyesi’nin bile bir köye hizmet götürmesine imkan yokken, bugün hem Gemlik Belediyesi’nin hem Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdan altyapıya, spordan tarihi mirasa kadar her alanda en ücra köşeye kadar hizmet götürdüğüne dikkat çekti. Daha önce kırsala hizmet götüren Özel İdare’nin il genelinde ulaşıma 8 milyon TL yatırım yapabildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Biz ise sadece yeni bağlanan 10 ilçemizde 1 yıl içinde 170 milyon TL’lik ulaşım yatırımı yaptık. En az yaptığımız yol yatırımı 11 – 12 milyon TL. İşte bunun için Bütünşehir uygulamasına geçildi. Gemlik körfezinin kirlilikten arınması için 1 yılda 400 milyon liralık yatırım yaptık. Yalı Konak restorasyonu bitti, zeytincilik müzesi ile ilgili kamulaştırmaları yapıyoruz. Nerede bir tarihi eser varsa hepsini ayağa kaldırıyoruz. Yalova yolu kenarındaki termal suyu değerlendirmek için Gemlik’e güzel bir termal tesis kazandırıyoruz. Kumla’dan Narlı’ya kadar bütün sahilimizi ilmek ilmek işliyoruz. Sadece sahillerimize 100’lerce milyonluk yatırım yapacağız. Bugün de Gemlik’in kalbinin attığı Balık Pazarı’nı ilçemize yakışır hale getirdik. Eski uygulamadan kaynaklı rahatsızlıklar vardı. Buranın daha estetik, ferah ve sıcak bir ortam haline gelmesi isterdi. Ahşap uygulamalarıyla güzel bir kentsel tasarım projesini Gemlik’e kazandırmış olduk. Hayırlı olsun” diye konuştu.


20 yıllık hizmeti 5 yılda yaptık

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle son 5 yılda yaptıkları yatırımın 20 yılda yapılan yatırımları bile aştığını söyledi. Kanalizasyonun sokaklardan derelere aktığı, yağmurda sokakların sele döndüğü bir Gemlik’ten alt yapısı yüzde 95 oranında yapılmış bir Gemlik’e gelindiğini ifade eden Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemiz sayesinde dere ıslahlarından spor tesislerine, altyapıdan, meydan düzenlemelerine kadar her alanda önemli yatırımlar yapıldı. 30 yıldır konuşulan ancak hiçbir şey yapılmayan Gemlik Meydanı ortaya çıktı. Projenin ikinci etabında denize kadar olan bütün engeller aşılacak. Kumla meydanı, küçük kumla meydanı, Yalı Konak, Paşa Konağı, hizmetler saymakla bitmez. Büyükşehir Gemlik’in imkanlarını alacak diyorlardı tam tersi oldu. Büyükşehir’in imkanları Gemlik’e yağıyor. Tüm ilçe halkı adına hem açılışını yaptığımız Balık pazarı hem de tüm yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri daha sonra Balık Pazarı’na oturup, vatandaşlarla sohbet etti.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Haber Dokuz Sütun Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe. Gemliklilerin en önemli buluşma noktası olan balık pazarının estetik bir görüntüye kavuştuğunu, sahil düzenleme projeleri, restorasyonlar, altyapı ve yol çalışmalarıyla Gemlik'in her köşesinin ilmek ilmek işleneceğini söyledi. Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı'nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı. Çalışmalar kapsamında mevcut çelik konstrüksiyon çatı söküliirken, zeminden çatıya ve çevresine kadar tüm bölgelerde yapılan ahşap uygulamalarla Balık Pazarı estetik bir görünüme kavuşmuş oldu. 


Balık Pazarı'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı. Recep Altepe, "Nerede bir tarihi eser varsa hepsini ayağa kaldırıyoruz. Yalova yolu kenarındaki termal suyu değerlendirmek için Gemlik'e güzel bir termal tesis kazandırıyoruz. Kumla'dan Narlıya kadar bütün sahilimizi ilmek ilmek işliyoruz. Sadece sahillerimize 100'lerce milyonluk yatırım yapacağız. Bugün de Gemlik'in kalbinin attığı Balık Pazarı'nı ilçemize yakışır hale getirdik. Ahşap uygulamalarıyla güzel bir kentsel tasarım projesini Gemlik'e kazandırmış olduk." diye konuştu. 

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle son 5 yılda yaptıkları yatırımın 20 yılda yapılan yatırımları bile aştığını söyledi. Kanalizasyonun sokaklardan derelere aktığı, yağmurda sokakların sele döndüğü bir Gemlik'ten alt yapısı yüzde 95 oranında yapılmış bir Gemlik'e gelindiğini ifade etti. 


Dokuz Sütun


Geri Dön