19 / 04 / 2024

Bursa Balık Pazarı kentsel tasarım projesi tamamlandı!

Bursa Balık Pazarı kentsel tasarım projesi tamamlandı!

Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı.




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemliklilerin önemli buluşma noktalarından olan Balık Pazarı’na uyguladığı kentsel tasarım projesi ilçeye değer kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemliklilerin en önemli buluşma noktası olan balık pazarının ayrıcalıklı bir görünüme kavuşmuş olduğunu söyledi.


Gemlik ilçesinde vatandaşların en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın estetik bir yaşam alanına dönüştürülmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel tasarım projesi tamamlandı. Çalışmalar kapsamında mevcut çelik konstrüksiyon çatı sökülürken, zeminden çatıya ve çevresine kadar tüm bölgelerde yapılan ahşap uygulamalarla Balık Pazarı estetik bir görünüme kavuşmuş oldu.


Konforlu bir yaşam alanı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaba çelik imalatlarıyla soğuk bir görüntüye sahip olan Balık Pazarı’nın yenilenmesinin, bölge halkının en önemli isteklerinden biri olduğunu söyledi. Gemlik’in en önemli buluşma noktalarından biri olan Balık Pazarı’nın konforlu bir yapıya kavuştuğunu belirten Başkan Altepe, “Yeni uygulama ile Balık Pazarı yazın serin, kışın ise soğuktan fazla etkilenmeyen bir yapı haline dönüştü. Ahşap uygulamaları ile estetik bir görünüm kazandı. Sadece merkezde değil ilçelerimizde de yaşam alanlarının kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da ilçenin en eski mahallerinden olan Balık Pazarı’na değer katan proje nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön