23 / 04 / 2024

Gençlerin turizme kazandırılması projesinin 2. ayağı Soma oldu!

Gençlerin turizme kazandırılması projesinin 2. ayağı Soma oldu!

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Van depremi sonrasında Bodrum 'da dernek bünyesinde uygulanan "gençlerin turizme kazandırılması" projesinin ikinci ayağı Soma'lı gençleri de kucakladı.



Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu, Van depremi sonrası Bodrum'da demek bünyesinde yaptıkları projenin ikinci ayağını Soma kömür ocağındaki faciadan sonra Soma'lı gençlere de kucak açarak devam ettireceklerini söyledi. Karcılıoğlu "Van depremi sonrasında 80 gencimizi eğiterek, barındırarak turizme kazandırma çalışması başlattık. Daha sonra aynı projesinin ikinci ayağını Soma'lı 50 gencimizi de demek bünyesine alarak turizme kazandırma çalışmasını sürdüreceğiz" dedi. 


Konuyu daha da yaygınlaştırmak için yeni atanan Muğla Valisi Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanı ile de görüşerek adım atacaklarını da belirten Karcılıoğlu, projenin ikinci ayağı ile ilgili olarak daha sonra özetle şunları söyledi: "Bu proje, derneğimizin Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hazırladığı "Van depremi sonrasında " uyguladığı ve 80 Vanlı gencin Bodrumda beş buçuk ay süre ile misafir edilerek eğitilip sektöre kazandırdığı ikinci projedir. 


Ve amaç, Türkiye için bir başlangıç olması ve Soma'daki genç kardeşlerimizi Turizm Sektörünün özellikle ihtiyaç duyduğu ara eleman olarak yetiştirip kaderlerini maden ocaklarından Turizm sektörüne kanalı7e edebilmektir. 


50 gencimizle başlamak Ülkemiz Turizmcilerini bu konuya dikkatlerim çekmek içindir... Taktir edersiniz ki 50 gencin bir turistik tesiste 90 gün süre ile konaklama, yeme, içme giyim kuşam ve tabii ki TC.M.E.Bakanlığı Sertifika programının uygulanması noktasında kullanılacak ekipmanlar ve öğretici giderleri maliyetleri de bir yekun teşkil etmektedir. Biz Demek olarak bu projenin ek detay bütçede belirlenen kalemlerinin yansına tekabül eden bölümünü karşıhyonız(otel bannma, personel, özel yetkilendirilmiş eğitmenler, yönetim vs..) bu konuya duyarlı bir kesim, özellikle turizm sektör temsücileri de elini taşın altına koymalarını arzu ediyor ve sistemin yaygınlaşmasını istiyoruz."

İstanbul Gazetesi


Geri Dön