19 / 04 / 2024

Gençlik Parkı için kira sertifikası ihraç edilecek!

Gençlik Parkı için kira sertifikası ihraç edilecek!

Ankara’nın tarihi simgelerinden olan Gençlik Parkı, Hazine Varlık Kiralama Şirketi’ne devredildi. Şirket, parkın kiralama gelirlerine karşılık kira sertifikası (sukuk) çıkarıp ihraç edecek.



Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Ankara'nın tarihi parklarından biri olan Gençlik Parkı Varlık Fonu'na devredilmişti. Ancak parkın Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş'ye devredildiği belirlendi. Şirket, kira sertifikası (sukuk) çıkarıp ihraç edecek ve Gençlik Parkı üzerinden büyük borçlanmalara gidecek.

‘ANKARA'YA İHANET'

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre; yygulamaya tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gençlik Parkı'nın Varlık Fonu'na devri Cumhuriyet'e ve onun Başkenti Ankara'ya ihanettir” diye konuştu. 1935 yılında kent parkı olarak tasarlanan park, Fransız Theo Leveau imzası taşıyor. 27 hektar üzerinde yer alan Gençlik Parkı'nın yapımı 19 Mayıs 1943 yılında tamamlandı ve açılışı Gençlik ve Spor Bayramı'na denk geldiği için Gençlik Parkı olarak adlandırılmıştı.

‘MÜSRİF BİR MİRASYEDİ'

Parkın fona devrini eleştiren Tezcan Karakuş Candan, “Varlık Fonu, Cumhuriyet'in üretimden gelen gücünü kullanarak biriktirdiği tüm varlıkları tüketen müsrif bir mirasyedi yapılanmasıdır” açıklamasında bulundu.

Ancak Gençlik Parkı'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na değil, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğu ortaya çıktı. Önceki Başkan Mustafa Tuna döneminde, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün malı olan Gençlik Parkı, Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A.Ş'ye devredildi.

Gençlik Parkı için kira sertifikası ihraç edilecek!

Büyük finansman sağlanacak

Varlık Kiralama Şirketi, Gençlik Parkı'nın kiracılarından elde edilen gelirlerine karşılık, kira sertifikası (sukuk) çıkarıp ihraç edip, bu yolla Gençlik Parkı'nın örneğin 5 veya 10 yıllık kira gelirlerine karşılık bir çırpıda büyük miktarda kaynak sağlanacak. Hazine, 3 Ekim 2012 yılından bu yana kamuya ait kira gelirleri üzerinden kira sertifikası çıkarıp borçlanacak.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ankara Gençlik Parkı açıklaması!

 


Geri Dön