19 / 04 / 2024

TOKİ'nin Van'daki şantiyesinde işçiler 30 Ağustos 2012'de bitecek diye yazdı!

 TOKİ'nin Van'daki şantiyesinde işçiler 30 Ağustos 2012'de bitecek diye yazdı!

Van'da depremzede konutlarının zamanında yetişmesi için, işçileri motive etmek amacıyla şantiyeye 'Bu şantiye 30 Ağustos 2012'de bitecek' sloganı yazdırıldı



Van'da meydana gelen depremlerin ardından depremzedeler için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Edremit ilçesinde başlanan konutların yapımı devam ediyor. Van Valisi Münir Karaloğlu sık sık Van, Erciş ve Edremit ilçelerinde yapımı devam eden kalıcı konut inşaatlarında denetim yapıyor.  TOKİ  görevlileri, müşavir firma ve yüklenici firma yetkilileri ile sahada bir araya gelen Vali Karaloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Kasım 2011 tarihinde Erciş meydanında Vanlı depremzedelerin kalıcı konutlarına '30 Ağustos 2012' tarihinde kavuşacağı sözünü hatırlattı.


Cuma günü Erciş ilçesi Karataşlar mevkiindeki kalıcı konutlarda incelemelerde bulunan Karaloğlu, Pazar günü de Edremit ilçesinde yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu. Gökçenay Group tarafından yol, su ve elektrik hatları çalışmaları yürütülen alanda inceleme yapan Karaloğlu, yüklenici firma yetkilisi Bedrettin Gökçenay'dan son durum hakkında bilgi aldı. Daha sonra inşaatların yapıldığı alana geçen Karaloğlu, TOKİ ve müşavir firma yetkilileriyle değerlendirme toplantısı yaptı.


Başbakan Erdoğan'ın '30 Ağustos 2012' sözünü hatırlatan Karaloğlu, Edremit ilçesinde yeni bir şehir kurulacağına dikkat çekti. Karaloğlu, 20 gün önce geldiği inşaat alanındaki binaların hızla yükselmesinin kendisini memnun ettiğini söyledi.


Okulların 15 Eylül'e yetişmesi için de yüklenici firma yetkililerine hatırlatmada bulunan Karaloğlu, "Kalıcı konutlarla beraber okullar, camiler, ticaret merkezleri ve sosyal mekanların yapımı da devam ediyor. Başbakanımızın bizlere talimatıyla ağustos ayının sonunda bu konutların teslimini yapmaya başlayacağız. O tarihe yetişmesi için de hem TOKİ'nin müşavir firması, hem de müteahhit firmalarımız gece gündüz çalışıyorlar. İnşaat alanlarında yaptığımız incelemede Allah'a şükür her şeyin güzel bir şekilde gittiğini görüyoruz. Edremit ilçesindeki konutlara 20 gün önce geldiğimde bazı binaların temelleri yeni atılıyordu, fakat bugün çatısının bile vurulduğunu görünce bu işin zamanında yetişeceğine inanıyorum. Burada görev yapan tüm arkadaşlar ellerinden geleni yapıyor. Hatta yüklenici firma yetkilileri çalışanlarını motive etmek amacıyla Başbakanımızın bizlere konutların teslim tarihi olan '30 Ağustos 2012' yazarak kendilerine hedef bırakmışlar. Konutların yapımına emek veren tüm görevlilere teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Van'ın Edremit ilçesinde depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutların zamanında yetişmesi için yüklenici firma yetkilileri, işçileri motive etmek amacıyla çalışma ofisleri ve inşaat girişleri, hatta kullanılan WC'lerin girişine dahi 'Bu şantiye 30 Ağustos 2012'de bitecek' sloganı astırmış. Bu sloganın kendilerini motive ettiğini ifade eden işçiler, konutları 30 Ağustos tarihinden önce bitirerek, Başbakan Erdoğan'ın sözünü yerine getireceklerini söyledi.




 


Geri Dön