25 / 04 / 2024

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni bina kiraladı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni bina kiraladı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2011 yılında taşındığı 16 katlı binaya sığamadı. Bakanlık, hizmet binasının ihtiyacı karşılamadığı gerekçesiyle yeni binaların kiralandığını açıkladı.



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2011 yılında taşındığı 16 katlı binaya sığamadı. Bakanlık, hizmet binasının ihtiyacı karşılamadığı gerekçesiyle yeni binaların kiralandığını açıkladı.


Hizmet binası ve araçları için başvurduğu 'kiralama' yöntemiyle yandaşlarını ihya ederken kamuyu zarara uğratan AKP’li bakanlıklar, bu uygulamada sınır tanımıyor.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2011 yılında taşındığı 62 milyon liraya mal olan 16 katlı hizmet binasının yeterli olmadığını belirterek, gayrimenkul kiralaması yapıldığını belirtti.


Geçiştirirken itiraf etti

Söz konusu durum, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu'nun CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun konuya ilişkin hazırladığı soru önergesine verdiği 'kaçamak' yanıtla ortaya çıktı. Tanrıkulu önergede, kamuya ait binalar birtakım kişi ve kuruluşlara değerinin altında kiralanırken, resmi kurumların yüksek fiyatlarla yeni bina-ofis kiraladığı iddialarına dikkati çekti. Bakanlığın kullandığı kiralık bina sayısı ve kira bedeli, bu binalarda yapılan tadilat ve dekorasyon işlemleri için harcanan paraya ilişkin sekiz soru yönelten Tanrıkulu’na, geçici hükümette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görevlendirilen Kutbettin Arzu yanıt verdi.

Tek tek yanıt vermek yerine tüm soruları yanıtlayarak geçiştiren Bakan Arzu, bakanlık merkez birimlerinin tek çatı altında toplanması amacıyla  TOKİ  Başkanlığı'na arsa karşılığı 42 bin 668 metrekare kullanım alanına yeni hizmet binası yaptırıldığını ve binanın 2011 yılında faaliyete geçtiğini kaydetti.


'İhtiyaçtan kiralıyoruz'

Bakanlığa bağlı birimlerin hizmet binaları, artan personel sayısı ve iş yoğunluğu nedeniyle yetersiz kaldığı için bazı binalar için yıkım kararı alındığını belirten Arzu bazı yerlerde de, “İhtiyaç doğrultusunda gayrimenkul kiralaması yapıldığını” belirtti. Tanrıkulu’nun sorularına rağmen kiralama bedeli konusunda bilgi vermekten kaçınan Arzu, “Söz konusu işlemlerin mevzuatlar çerçevesinde gerçekleştirildiğini” iddia etti.


Erdoğan açmıştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı birimleri tek çatı altında toplamak amacıyla Eskişehir yolunda yeni bir hizmet binası yaptırılmıştı. Binanın yapımı sırasında yüksekliği nedeniyle ''uçuş güvenliği'' sorunu yaşanmış, 23 kat olarak projelendirilen binanın kat sayısı 16 kata indirilmişti. Açılışını 2011 yılında Erdoğan tarafından yapılan bina için 62 milyon lira harcanmıştı.


BirGün


Geri Dön