27 / 04 / 2024

Giresun Bulancak'ın spor salonu ihtiyacı mecliste!

Giresun Bulancak'ın spor salonu ihtiyacı mecliste!

Giresun'un Bulancak ilçesinin spor salonu ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun'un Bulancak ilçesinin spor salonu ihtiyacına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tığlı, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tığlı, ''Bulancak ilçesi 70 bine yakın nüfusu ile Giresun'un en büyük ilçesidir. Öyle ki yaz aylarında bu nüfus memleketine gelenler ile 200 bini bulmaktadır. Haliyle genç nüfusu, sporcu ve seyirci sayısı göz önüne alındığında spora ilgisi oldukça yoğun bir ilçemizdir. Basketbol, voleybol ve hentbol liglerinin tümünde temsil edilen ilçemizin tek kapalı spor salonunda yapılan faaliyetler 2014 yılında sonlandırmış, 2018 yılı başlarında da yıkılmıştır. O günden bu yana daha modern ve çağımızın gereklerine uygun bir spor salonunun yapılacağı iktidara yakın siyasi makamlar tarafından defalarca söylenerek kamuoyunda beklenti yaratılmıştır. Altı yıldır, en büyük ilçemizin yıkılan spor salonu yerine yeni bir kapalı spor salonu yapılmadığı gibi, bu eksikliğin daha ne kadar süre giderilemeyeceği belirsizliğini korumaktadır. Bu eksiklik Giresun Yerel Basını tarafından da onlarca kez dile getirilmektedir. Yine yıllar geçtikçe iktidar kanadı siyasilerinin konuyu üst makamlara taşıdığı yönünde haberler dikkati çekmekte, seçimler öncesi müjdeler verdikleri görülmektedir. Sosyal, kültürel faaliyetlerin yanında sportif faaliyetlerin bu kadar ilgi gördüğü, Ordu - Giresun Havalimanına ve Ordu İline en yakın ilçelerimizden biri olan Bulancak'ın bu eksikliğinin bir an önce giderilmesi, siyasi malzeme olarak kullanılmaması, spor branşlarımız, kulüplerimiz ve sporcularımız için büyük bir önem taşımaktadır. 24 Eylül 2020 tarihinde Giresun ve ilçelerinde yaşanan afetten bir ay sonra gerçekleştirdiğiniz ziyaretiniz kapsamında Bakanlığınızın Giresun ilindeki yatırımlarını değerlendirdiğiniz sözleriniz basında yer almıştı. Giresun ve ilçelerine gerçekleştirdiğiniz ziyaretlerde Bakanlığınızın çalışmalarına ilişkin olarak “spor salonlarıyla, havuzlarıyla bu çıtayı yukarılara taşımak en büyük idealimiz" ifadelerinizle böylesi yatırımlara yönelik hassasiyetinizi dile getirdiniz. Bulancak İlçemize gerçekleştirdiğiniz ziyarette ise "yarı olimpik kapalı yüzme havuzu ve kapalı spor salonu ihtiyacının giderileceği” sözünü verdiğiniz ifade edilmektedir'' diye konuştu.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'nın soruları:
1. Tarafınıza bu konuda talep iletilmiş midir? Bulancak'ta altı yıldır spor salonu ihtiyacı olduğunu biliyor musunuz? 
2. Mevcut Kapalı Spor Salonu'nun faaliyetleri sona ermesi ve tamamen yıkılması ardından bugüne kadar İlçemize yarı olimpik kapalı havuz ve spor salonu yapılması yönünde herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Bu hususta Bakanlığınız nezdinde hangi çalışmalar yapılmıştır? 
3. Giresun'da iktidar yerel siyasetçileri tarafından verilen beyanatlar ve  yeni bir spor salonu yapılacağı açıklamaları Bakanlığınız bilgisi dahilinde mi gerçekleşmektedir? Bulancak İlçemizde gerçekleştirdiğiniz 
sırasında kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve Bakanlığınızın ilçemize yönelik hangi yatırımların sözünü verdiniz? 
4. İlçemize Kapalı Spor Salonu yapım işi Bakanlık 2020 yılı yatırım  programda yer almakta mıdır? 


Geri Dön