25 / 04 / 2024

Giresun Çotanak Arena Stadı haziran 2018'de tamamlanacak!

Giresun Çotanak Arena Stadı haziran 2018'de tamamlanacak!

TOKİ’nin inşa ettiği stadyumlar, UEFA standartlarını yukarıya taşıyor. Birçoğu kendi enerjisini üretebilen, doğayla uyumlu ve estetik spor yapılarına bir yenisi daha ekleniyor. Giresun Çotanak Arena Stadyumu ve Yüzme Havuzu Kompleksi’nin temeli atıldı



TOKİ’nin inşa ettiği stadyumlar, UEFA standartlarını yukarıya taşıyor. Birçoğu kendi enerjisini üretebilen, doğayla uyumlu ve estetik spor yapılarına bir yenisi daha ekleniyor. Giresun Çotanak Arena Stadyumu ve Yüzme Havuzu Kompleksi’nin temeli atıldı



EFA standartlarını daha üst seviyelere taşıyacak şekilde kendi enerjisini üreten, çevreyle ve insanla uyumlu, estetik mimari anlayışa uygun tasarlanan 18 stadyumun inşasına başlayan TOKİ, son olarak Giresun Çotanak Arena Stadyumu ve Yüzme Havuzu Kompleksi’nin inşaatını da üstlendi. 22 bin seyirci kapasiteli stadın inşaatı 1,5 yıl içinde tamamlanacak, statla birlikte TOKİ’nin ürettiği stadyumların toplam seyirci kapasitesi de 523 bine çıkacak


Aksu Mahallesi eski SEKA arazisine inşa edilen Giresun Çotanak Arena Stadyumu ve Olimpik Yüzme Havuzu’nun temeli, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katıldığı törenle atıldı. Stadyum, 20182019 futbol sezonunda Türk sporunun hizmetine girecek. Böylece hem Giresunlu sporcular modern bir ortamda spor yapma hem de sporseverler daha güzel bir ortamda spor faaliyetlerini seyretme olanağına sahip olacak. 


Giresun’un hayali gerçeğe dönüştü 


Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Canikli, Giresun’un bir hayalini daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “Söz verdiğimiz mega projeyi bugün hayata geçiriyoruz. Siyasette en önemli husus verilen sözlerin yerine getirilmesidir” diyen Canikli, sözlerine şöyle devam etti: “Çotanak Arena Stadyumu, bütün uluslar- arası müsabakaların yapılabileceği, UEFA standardında, teknoloji olarak da dünyadaki gelişmiş teknolojinin kullanılacağı bir yatırım olacak. Giresunspor’a mali açıdan ciddi katkılar sağlayacak önemli bir proje. Localar, alışveriş merkezleri yer alıyor. Stadı 2018 Haziran’da bitireceğiz. 2018-19 sezonunda inşallah Süper Lig maçlarını yapacağız.” 


Spor tarihinin en büyük yatırımları 


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan da, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  TOKİ  arasında yapılan protokoller kapsamında spor tarihinin en büyük yatırımlarının yapıldığını bildirdi. Turan, UEFA standartlarında 18 stadyumun inşasına başlandığını, Mersin ve Antalya statlarının sporseverlerin hizmetine açıldığını belirtti. Gaziantep, Eskişehir ve Trabzon statlarının bitirildiğini ve yılsonuna kadar hizmete gireceğini aktaran Turan, “TOKİ olarak ihale ettiğimiz 19 stadyum toplam 523 bin seyirci kapasiteli. Ayrıca yurt genelinde gerek Milli Eğitim Bakanlığı adına yaptığımız gerekse TOKİ projeleri içinde yer alan okullarda da şimdiye kadar 991 adet spor salonu yapıldı” diye konuştu. Turan, Giresun’da önemli bir hizmetin temelinin atılacağına dikkat çekerek şöyle devam etti: 


22 bin kişilik stadyum 


“Bu kompleksin içinde bir adet stadyum, bir adet olimpik yüzme havuzu, bir adet antrenman sahası ve diğer sosyal donatıları yer almaktadır, inşaat alanı toplam 120 bin metrekare. İhale bedeli 153 milyon lira artı KDV, toplam koltuk sayısı 22 bindir. Ayrıca güney tribünün içinde bir adet spor salonu yer alacak. Zemin katta 27 mağaza ile bir yönetim ofisi bulunmakta.” Stadyumun bulunduğu kompleks içerisinde yüzme havuzunun da yer alacağını ifade eden TOKİ Başkanı, “Bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu da olimpik standartlara haiz. Ayrıca yüzme havuzunun bünyesinde 13 mağaza yer alacak” diye konuştu. Turan, kompleks inşaatının 1,5 yıl içinde bitirilmiş olacağına işaret ederek, “Başta bakanlığımız ve hükümetimiz spor yatırımları konusunda büyük bir çaba sarf etmekte, Avrupa da dahil olmak üzere bölgenin en kapsamlı projeleri gerçekleştirilmektedir. Bu yatırımların spor camiasına hayırlı olmasını, Giresunspor’a da Süper Lig yolunda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 


750 milyonluk yatırım 


Spor yatırımlarının dışında TOKİ olarak Giresun’a yapılan diğer yatırımlar konusunda da bilgi veren Turan, şunları kaydetti: “TOKİ tarafından Giresun’a toplamda 20 ayrı proje yapıldı. Bunlar arasında 2 bin 300 adet konut, biri 150 yataklı olmak üzere 4 hastane, 6 okul, bin kapasiteli öğrenci yurdu, pansiyon, üniversite binaları, ibadet ve ticaret merkezleriyle diğer hizmet binaları yer alıyor. Başlattığımız 2 bin 300 konutun bin 436’sı bitirilmiş olup Aksu ve Küçükköy’deki 592 konut da bitirilmek üzere. Bulancak ilçemizdeki 342 konutun inşaatıysa devam ediyor. TOKİ olarak Giresun’a yaptığımız yatırımların toplam bedeli yaklaşık 750 milyon lira.” Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli , Vali Hasan Karahan, Giresun Milletvekilleri, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ve Belediye Başkanı KerimAksu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.


TOKİ Haber


Geri Dön