19 / 04 / 2024

Giresun Dereli'de afetzedeler için yapılan konutlarda sona gelindi!

Giresun Dereli'de afetzedeler için yapılan konutlarda sona gelindi!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen selden en çok etkilenen Dereli'de afetzedeler için konut yapım çalışmalarında sona gelindi...



Giresun'da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen selden en çok etkilenen Dereli ilçesinde, afetzedeler için planlanan konut ve iş yerlerinin yapımında son aşamaya gelindi. 

Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine, sel afetinin üzerinden 6 ayı aşkın zaman geçtiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, devletin tüm imkanlarının kente aktarıldığını dile getiren Şenlikoğlu, sürdürülen çalışmalarla yaraların hızlı bir şekilde sarıldığını kaydetti.

Şenlikoğlu, afetzedeler için tahsis edilecek 142 konutun yapımına 2020'nin Ekim ayında başlandığını dile getirerek, "Sütlüce mahallemizde planlanan konutların kaba inşaatı tamamlandı. Şu anda ince işçiliklerinin çalışmaları sürüyor. İki ay içerisinde de tamamen bitirilecek ve hak sahiplerine teslim edilir hale gelecek." diye konuştu.

Kent merkezinde planlanan konut ve iş yerleri inşaatının da devam ettiğini dile getiren Şenlikoğlu, "Buradaki proje de tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah mayıs ayı gibi tamamlanacak. Ben ilçemize sağlanan tüm desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza, bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Şenlikoğlu, kaymakamlık, belediye ve emniyet gibi kamu binalarının inşası için de altyapı hazırlıklarının tamamlandığını, ihale aşamasına geçildiğini belirtti.

Giresun Dereli de afetzedeler için yapılan konutlarda sona gelindi!

Dereli'de, altyapı ve üst yapı hasarlarının giderilmesi çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Şenlikoğlu,"Devletimizin sağladığı desteklerle Dereli yeniden ayağa kalkıyor. Daha modern ve yaşanır bir kent oluşturuluyor. Haziran ya da temmuz ayından sonra ilçede hayat tamamen normale dönecektir." diye konuştu.

- "Yeni Dereli, doğa turizminde potansiyeli daha da artıracaktır"

Şenlikoğlu, yörenin "yaylalar diyarı" olarak nitelendirildiğine ve 3'ü turizm merkezi olmak üzere onlarca yaylası olduğuna değindi.

Yeniden inşa edilen Dereli'nin, yaylalarla beraber Doğu Karadeniz'in önemli turizm destinasyonlarından biri haline geleceğini belirten Şenlikoğlu, "Yaylalarımız her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist çekiyor. Afetin ardından başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla ortaya çıkacak yeni Dereli, doğa turizminde potansiyeli daha da artıracaktır. İlçemiz bulunduğu coğrafyada çok önemli turizm bölgelerinden birisi haline gelecektir." dedi.

Şenlikoğlu, Giresun-Dereli kara yolunda devam eden çalışmaların da sürat kazandığını belirterek, birkaç ay içerisinde projenin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Dereli ilçesinin bu yıl içerisinde doğal gaza kavuşacağını dile getiren Şenlikoğlu, kentte yeni projelerin uygulanması için altyapı hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

 

Giresun Doğankent'te yeni yapılar yükseliyor!


Geri Dön