26 / 04 / 2024

Giresun Dereli'de konut ve iş yerlerinin inşaatı hız kesmiyor!

Giresun Dereli'de konut ve iş yerlerinin inşaatı hız kesmiyor!

Giresun'da 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören Dereli'de ticari hayat büyük ölçüde normale döndü.



Giresun'da 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören Dereli'de ticari hayat büyük ölçüde normale döndü.

Giresun Dereli'de 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinden etkilenen 210 esnafın geçici olarak taşınması planlanan iş yerlerinin yapımı bitirildi. Talepte bulunan esnafa yer teslimi de yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOKİ'nin inşaatına başladığı kalıcı iş yerlerinin ise kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Dereli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Ağustos'ta yaşanan afetin üzerinden yaklaşık 5 ay geçtiğini belirtti. 

Giresun Dereli de konut ve iş yerlerinin inşaatı hız kesmiyor!

Afetten şehir merkezindeki 210 esnafın olumsuz etkilendiğini dile getiren Akar, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerek devletin gerekse de Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin (TESKOMB) tüm imkanlarını seferber ettiğini vurguladı. 

Akar, ilçe merkezinde çeşitli bölgelerde afetten zarar gören esnaf için planlanan iş yerlerinin tamamlandığını ve bazılarının tesliminin de yapıldığını dile getirdi. 

Giresun Dereli de konut ve iş yerlerinin inşaatı hız kesmiyor!

"Esnafımızın yaraları hızla sarılıyor"

Sağlanan desteklerle yaraların sarılmaya devam edildiğine dikkat çeken Akar, şöyle konuştu: 

"Afetin üzerinden yaklaşık 5 ay geçti. Esnafımızın yaraları hızla sarılıyor. Devletimizin çeşitli kurumlarınca mağdur olanlara ticari hayatın yeniden normale dönmesi için milyonlarca lira kaynak aktarıldı. Yine bankalar üzerinden de çeşitli krediler sağlandı. Bunun yanı sıra TESKOMB da esnafımızı yalnız bırakmadı. Merkez Birliğimizden de kooperatifimize aktarılan 10 milyon liralık hibe kaynağın dağıtımı gerçekleştirildi. Yapılan ve halen süren desteklerle Dereli'de ticari hayat büyük ölçüde normale döndü."

Akar, esnafa sunulan destekler dolayısıyla başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül ve desteği bulunan tüm yetkililere teşekkürlerini iletti.. 

Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu ise Dereli'de yeniden yapılanma sürecinin sürdüğünü söyledi. 

TOKİ tarafından planlanan konutların yapımının hız kesmeden devam ettiğini aktaran Şenlikoğlu, yine kent merkezinde kalıcı konut ve iş yerlerinin inşaatına da başlanıldığını belirtti. 

Şenlikoğlu, sağlanan desteklerle ilçede ticari hayatın canlılık gösterdiğini, ilkbahar ve yaz döneminde gurbetçilerin yanı sıra artacak turizm hareketliliği sayesinde de tamamen normale dönmesini beklediklerini de ifade etti. 

Giresun Dereli'deki iş yeri ve konut inşaatlarında son durum ne?


 


Geri Dön