29 / 03 / 2024

giresun sel felaketi 2020

giresun sel felaketi 2020

Giresun'da 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören Dereli'de ticari hayat büyük ölçüde normale döndü.

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Yeni Dereli'de riskli yapılaşma olmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı Giresun Dereli’yi yeniden kuracaklarını kaydederek, “Bir yıl içerisinde yeni Dereli’yi inşa edeceğiz. Yeni Dereli’de vatandaşımızın hayatını riske atacak bir yapılaşma olmayacak” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası: Giresun’u sel değil, beton lobisi vurdu!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Giresun’da yaşanan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, şehirlerin doğa kaynaklı afetlere karşı korumasız hale getirildiğini belirtti.

Karadeniz'de coğrafyanın gerçeklerini dikkate almayan bir yapılaşma var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem, sel, heyelan gibi afetler bizi önceliklerimizi değiştirmeye mecbur bırakmıştır. Bir süredir bu konudaki hassasiyetimizi hem kentsel dönüşüm çalışmaları hem yeni imar planları hem estetik önceliği ile zaten hayata geçiriyorduk" dedi...

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Batman'daki selden etkilenen 11 mahalle "afet bölgesi" ilan edildi!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanında etkisini gösteren sağanak yağış sebebiyle Batman'da sel felaketi yaşandı. Valilik'ten konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Kentte afet bölgesi ilan edilen mahalleler tek tek açıklandı. İşte o açıklama...

Dereli ilçesindeki sel felaketinin ardından yeniden inşa edilen TOKİ konutları sahiplerine teslim edildi!

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından tekrar inşa edilen konut, iş yerleri ve kamu binalarıyla Dereli ilçesi modern bir görünüme kavuştu. İnşa edilen konut ve iş yerleri sahiplerine teslim edildi.

KOSGEB'ten 12 ay geri ödemesiz faizsiz kredi: Sel felaketinden zarar gören işletmeler bu yardımdan faydalanabilecek

İstanbul'da meydana gelen sel felaketi sonrasında, KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla "Acil Destek Kredisi Programı" başlatıldı. Bu önemli girişim hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır KOBİ'lerin bu programdan faydalanabileceği detayları aktardı.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacak! Bakan resmen açıkladı! Son dakika! 

Dün gece yaşanan yoğun yağışın ardından İstanbul'un bazı ilçelerinde sel felaketi yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım ödemesi yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Sel felaketi tarımda hesapları değiştirdi! Çiftçilerin kredileri ve fındık alım fiyatı ne olacak? Bakan tek tek açıkladı

Batı Karadeniz'deki aşırı yağışlar tarım arazilerinde büyük bir hasar yaratırken, Bakan Yumaklı, çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası kredileri ile ilgili açıklama yaptı. Bölgede fındık alım fiyatlarının ne olacağı da merak konusu. İşte ayrıntılar...

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna'daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı!

Chicago borsasında işlem gören buğday vadeli kontratları, bugün yüzde 3 yükseldi ve ton başına 236 dolar seviyesine ulaştı. Peki yurt içinde hangi borsada bugün kaç lira oldu? İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Selçuk Geçer'den son uyarı: O tarih doların felaketi olacak

Yaptığı ekonomi tahminleriyle sık sık gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer, dolar ile ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulundu. Geçer, "Uyarıyorum" diyerek doların patlama yapacağını belirtti.

Bozkurt'ta sel felaketi sonrası yeni konutlar yapılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında  65 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi kayboldu. Kentsel dönüşümde yıkım kararı verilen ev ve dükkanların yerine, belirlenen bölgelerde yenileri yapılacak. 

Kastamonu Bozkurt'ta 477 konutun ihalesi yapıldı!

Kastomonu Bozkurt'ta meydana gelen sel felaketi sonrasında bölgenin yeniden ayaklandırılması için çalışmalar devam ediyor. Bölgede 477 konutun ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi.

Giresun Dereli'deki sel konutlarının kurası çekildi!

Giresun Dereli'de Ağustos 2020'de meydana gelen sel nedeniyle hasar gören ve sonrasında yeniden inşa edilen konut ve işyerleri için kura çekimi gerçekleşti. 

giresun sel felaketi 2020 Haberi

giresun sel felaketi 2020

Giresun'da 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinde büyük hasar gören Dereli'de ticari hayat büyük ölçüde normale döndü.

Giresun Dereli'de 22 Ağustos 2020'de yaşanan sel felaketinden etkilenen 210 esnafın geçici olarak taşınması planlanan iş yerlerinin yapımı bitirildi. Talepte bulunan esnafa yer teslimi de yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOKİ'nin inşaatına başladığı kalıcı iş yerlerinin ise kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Dereli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Ağustos'ta yaşanan afetin üzerinden yaklaşık 5 ay geçtiğini belirtti. 

Afetten şehir merkezindeki 210 esnafın olumsuz etkilendiğini dile getiren Akar, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi noktasında gerek devletin gerekse de Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin (TESKOMB) tüm imkanlarını seferber ettiğini vurguladı. 

Akar, ilçe merkezinde çeşitli...