19 / 04 / 2024

Kastamonu Bozkurt'ta 477 konutun ihalesi yapıldı!

Kastamonu Bozkurt'ta 477 konutun ihalesi yapıldı!

Kastomonu Bozkurt'ta meydana gelen sel felaketi sonrasında bölgenin yeniden ayaklandırılması için çalışmalar devam ediyor. Bölgede 477 konutun ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi.



Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaraların sarılması için yapılan çalışmalar aralıksız devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TOKİ, DSİ, İller Bankası, belediye, İl Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin bütün ihalelerini tamamladığını aktaran Kaymakam Murat Atıcı "Çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İnşallah 6-7 ay içinde inşaatlarımız yüzde 90 bitmiş olacak. Karadeniz'in en güzel ilçesini yeniden inşa ediyoruz. İlçemizde doğal gaz çalışmaları da devam ediyor." bilgisini verdi.

Kastamonu Bozkurt ta 477 konutun ihalesi yapıldı!

Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık ise sel felaketi sonrasında kamu kurumlarının bölgede önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi.

Yanık, "Devletimiz yaraları sarma noktasında hızlı bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Selin hemen ertesi gününden itibaren bakanlarımız nezdinde hemen sahaya inildi, bütün planlamalar yapıldı. Bu planlara uygun olarak ihaleler gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam ediliyor." ifadelerine yer verdi.

Kastamonu Bozkurt ta 477 konutun ihalesi yapıldı!

TOKi tarafından 477 konutun ihalesinin yapıldığına işaret eden Yanık, şöyle devam etti:

"Diğer konutlar için de ihale süreci devam ediyor. Kamulaştırma kararlarının ardından  TOKİ  çalışmaları başlayacak. Devletimizin söz verdiği gibi konutlar bir sene içinde tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edilecek. Sanayi sitemizde çalışmalar devam ediyor. Bakanlığımız tarafından söz verildiği üzere 150 gün içinde tamamlanıp esnafımız, yeni modern dükkanlarında çalışmalarına başlayacak."

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!


Geri Dön