18 / 04 / 2024

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Kastamonu Bozkurt'ta 166 yapı yıkılacak!

Geçtiğimiz yaz sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta çalışmalar devam ediyor. Kent genelinde 166 yapı yıkılacak sonrasında ise yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu inşa edilecek.



Geçtiğimiz Ağustos'ta sel felaketi yaşayan Kastamonu Bozkurt'ta yoğun çalışmalar devam ediyor. Sabah'tan Ömer Çetin ve İlker Turak'ın haberine göre;  Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, ilçede devam eden altyapı ve üstyapı projeleri hakkında bilgi verdi. İlçedeki çamur ve moloz yığınları bin 300 iş makinesi ve 45 bin kamyonla temizlendi. Esnaf için konteyner dükkânlar inşa edildi. Ezine Çayı'nın genişletilmesi projesi dahilinde 166 yapı yıkılacak. Milyarlarca liralık bütçeyle yeni konutlar, okul, hastane ve öğrenci yurdu yapılacak.

Kastamonu Bozkurt ta 166 yapı yıkılacak!

Ev bulamayan selzedelere devlet 56 konteynerden oluşan yaşam alanı yapıldı ve 39 aileyi yerleştirdi. İşte vatandaşların görüşleri:

BURHAN TUTUMLU:
Çalışabilmemiz için konteyner verdiler. Burada işimizin başına geçtik. İşlerimiz güzel, memnunuz. Müşterilerim artık buraya gelip tıraşını rahat rahat olabiliyor. EV bulamayan selzedelere devlet 56 konteynerden oluşan yaşam alanı oluşturdu ve 39 aileyi yerleştirdi. İşte vatandaşların görüşleri:

SELFİNAZ ÖZCAN (60):
Devletimiziden Allah razı olsun. Bizleri dışarda bırakmadı. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Durumum yoktu, ev kiralayamazdım.

YENİ SANAYİ BÖLGESİ İNŞA EDİLİYOR

Se felaketinin en çok zarar verdiği yerlerin başında Bozkurt Sanayi Bölgesi geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde hasara uğrayan  sanayi bölgesi için düğmeye basıldı. 12 bin dönüm arazi üzerine yapılan ve 87 milyon 450 bin lira ihalesi yapılan sanayi sitesi Mart 2022'de bitecek, 750 kişi istihdam edilecek.

Kastamonu'da selden zarar gören 10 katlı bina yıkıldı!


Geri Dön