26 / 04 / 2024

Giresun Dereli'deki konutların yapımı tamamlandı!

Giresun Dereli'deki konutların yapımı tamamlandı!

Geçtiğimiz sene Giresun'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle kentte çok sayıda ev yıkılmış vatandaşlar evsiz kalmıştı. TOKİ tarafından inşa edilen konutların yapımı büyük oranda tamamlandı. 



Giresun’da önceki yıl meydana gelen selde büyük zarar gören Dereli, afetin izlerini ortadan kaldırdı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; ilçede 22 Ağustos 2020’de meydana gelen, 5’i asker 11 kişinin yaşamını yitirdiğini selin sonrasınd auygulanmaya başlanan Yeni Dereli Projesi’nde sona gelindi. 19 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü ilçede afetin yıl dönümü yaklaşıyor Kayıpların hüznünün yaşandığı ilçede vatandaşlar ise aradan geçen 1 yıllık zamandaki değişimden mutlu.

Giresun Dereli deki konutların yapımı tamamlandı!

Konutların inşaatı tamamlandı

19 binanın yıkıldığı, 361 yapının zarar gördüğü ilçede afetzedeler için  TOKİ  bünyesinde yapılan 216 konut ve 72 iş yerinin yapımı büyük oranda bitti. İlçeye bağlı köylerde evleri zarar gören vatandaşlar için de alt kısmı ahırlı köy evleri inşa ediliyor. Selde dükkanlarının tamamı çamur ve rusubat ile kaplanan esnaf da yaralarını sardı.

1 haftada temizlendi 

Sel mağduru İsmail Ak, “Her yer mahvolmuştu. ‘Buranın bir yıl taşı, toprağı kalkmaz’ dedik. Bir haftada buranın rüsubatını kaldırdılar” dedi. El birliğiyle Dereli’nin yeniden ayağa kalktığını söyleyen Ak, “Devletimiz bize geri almamak şartıyla hibe verdi, 3 yıl geri ödemesiz 100 bin lira kredi desteği de sağlandı. Selin izlerini silmek zor oldu ama devletimiz yanımızda oldu." dedi.

Giresun Dereli deki konutların yapımı tamamlandı!

Kısa sürede eski haline gelecek

Esnaf Mehmet Akif Güzelgülen de devletin kendilerine destek verdiğini söyledi. Güzelgülen, “Devletimizden Allah razı olsun, yardımcı oldular, hibe verdiler, çok hızlı sürede çarşıdaki çamur kalktı. Tekrar toparlanmaya çalışıyoruz, bu yapılan binalar ve dükkanlar da bittiğinde Dereli tekrar eski haline dönmüş olacak” şeklinde konuştu.

Giresun Dereli'de yeni konutlar Eylül'de teslim edilecek!


 


Geri Dön