24 / 04 / 2024

Manisa'da deprem konutlarının inşaatı tamamlandı!

Manisa'da deprem konutlarının inşaatı tamamlandı!

Önceki yıl Manisa'da meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden vatandaşlar için inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Yeni konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 



Manisa'da önceki sene 22 Ocak'ta yaşanan , Kırkağaç ilçesinde birçok binada hasara yol açan 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında evi hasar görenler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  tarafından inşa edilen konutların kısa süre sonra hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; önceki yılki deprem sonrasında aylarca süren artçı sarsıntılar nedeniyle zor zamanlar yaşayan Manisalılar için 8'i Kırkağaç ilçesine bağlı Karakurt Mahallesi'nin içine, 40'ı mahalle yakınına yapılan tek katlı konutların inşaatı bitti. Konutların,  Ekim ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. İlçede ayrıca evi hasarlı olup talep eden 17 aileye de TOKİ'nin daha önce tamamladığı dairelerden teslim edilmişti. 

Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, açıklamasında, mahallelinin 20 Ocak 2020'deki büyük deprem ve sonrasında uzun bir süre devam eden artçı depremler sebebiyle zor bir süreç yaşadığını anımsattı. Depremin etkilerini aylarca atlamadıklarını, uzun süre devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle mahalle sakinlerinin korkudan evlerine girmeye korktuğunu dile getiren Kat, "Allah bir daha yaşatmasın, gerçekten çok zor günlerdi." dedi.

Manisa da deprem konutlarının inşaatı tamamlandı!

Depremzedeler için ilk etapta çadırlar ve konteynerler kurulduğunu belirten Kat, bu süre içinde hükümet yetkililerin her zaman yanında olduğunu, kendilerini hiç yalnız bırakmadığını dile getirdi.
Kat, depremzedeler için inşa edilen konutların inşaatının bittiğini söyleyerek, "90 metrekare olarak planlanan evleri çok beğendik, çok güzel oldu. Depreme dayanıklı, soğuk ve sıcak izolasyonu çok iyi. Burada artık çok bir iş kalmadı, yetkililerden aldığımız bilgiye göre, evlerdeki ufak tefek detaylar da 15-20 güne bitecek. Bir de çevre düzenlemesi var. Bununla birlikte ekim sonu gibi teslim etmeyi düşünüyorlar." şeklinde konuştu.

Deprem sebebiyle mahallelerinde 136 binanın ağır hasara uğradığını söyleyen Kat, bazı vatandaşların ev yapılması için müracaat ettiğini, bazı vatandaşların ise evini kendisi yapmak istediği için başvurmadığını belirtti. 

Manisa'da 22 Ocak 2020'de merkez üssü Akhisar ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem yaşanmış 4 kişi hafif şekilde yaralanmıştı. Bölgede 22 Ocak'tan Nisan'a kadar en büyüğü 5,2 olan çok sayıda artçı sarsıntı meydana gelmiş, Kırkağaç ile Akhisar, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde bazı binalar zarar görmüştü. Depremden zarar gören vatandaşların barınma ve korunmasını sağlamak için gereksinim duyulan 29 mahallede Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İl Müdürlüğünce 500'den fazla çadır ve 30'dan fazla konteyner kurulmuştu.

Manisa'da ilk 6 ayda 2 bin 85 adet konut satıldı!


Geri Dön