29 / 03 / 2024

Gökhan Avcıoğlu Mimarlık'a Green Good Design Awards'tan ödül!

Gökhan Avcıoğlu Mimarlık'a Green Good Design Awards'tan ödül!

Dünyanın en iyi sürdürülebilir yeşil tasarım ürünlerini onurlandırmak amacıyla düzenlenen Green Good Design Awards'ta Türkiye'den Gökhan Avcıoğlu Mimarlık iki projesiyle ödüle değer görüldü.



Gökhan Avcıoglu&GAD tarafından tasarlanan Trump Cadde ve MRTR Istanbul,The European Centre  for Architecture ve The Chicago Athenaeum tarafından düzenlenen, her yıl  ekolojik ve sürdürülebilir mimarlık konusunda dünyadaki önemli projelerin ödüllendirildiği "2015 Green Good Design" ödülüne layık bulundu.


Good Design Awards hakkında:


"Green Good Design”, “International Architecture Awards" ve "Europe 40 Under 40" gibi dünyanın önde gelen ödül programlarını düzenleyen Avrupa Mimarlık Sanat Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi ile Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi  tarafından 2009 yılından bu yana dağıtılan "Green Good Design Awards";  daha yaşanılabilir bir cevre için dünyanın dikkatini sürdürülebilir tasarımın önemine çekmeyi ve bu duyarlılıkla, mimarlık,peyzaj mimarlığı,kentsel planlama,endüstri ürünleri tasarımı ve grafik tasarım alanlarında yaratılmış projeleri ödüllendirmeyi amaçlıyor.Eero Saarinen,Charles-Ray Eames ve Edgar Kaufmann Jr.  tarafından 1950 yılında Chicago'da kurulan "Good DesignTM" markası, modern tasarımı daha geniş bir halk kitlesine tanıtarak benimsenmesini sağlamak amacıyla yaratılmıştır.



Mimari Projeler, araştırmalar, tasarımlar  ve  mimari dizayn konusunda kendi alanında öncü gruplardan biri olan Global Architectural Development (GAD) Mimarlık Oluşumu, uluslararası mimarlar ve kuruluşlar tarafından tanınan Mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından 1990 yılında kurulmuştur. GAD, günümüz mimarisinin ve şehirciliğin medya, kültür, teknolojik inovasyonlar ve tüketici alışkanlıkları tarafından belirlendiğini ve bu faktörlerin yapısal çevreyi farklı ölçeklerde nasıl etkilediğini inceler. GAD'ın başarısı,müşterilerinin ihtiyaç programlarını metodolojik bir araştırma ile ele alarak;  gelişen dijital, fiziksel modelleme ve yenilikçi bir yaklaşımla oluşturur.


GAD,Mimari uygulamanın, geçmis ,bugün ve gelecek bağlamında araştırma ve deneysel çalışmalar ile gerçekleşebileceğine inanır. New York, Bodrum, Dubai ve Paris'de de ofisleri bulunan GAD'ın merkez ofisi İstanbul'da konumlandırılmıştır. GAD ve Gökhan  Avcıoğlu, özel konut projelerinden şehir  planlamalarına kadar farklı ölçeklerdeki ve konumlardaki mimari projelere imza atmıştır. Kültür merkezleri gibi kamusal projeleriyle tanınan GAD, aynı zamanda da apartman, ofis ve otel projeleri şehir planlamalarına kadar farklı ölçeklerdeki ve konumlardaki mimari projelere imza atmıştır.  Kültür merkezleri gibi kamusal projeleriyle tanınan GAD, aynı zamanda da apartman, ofis ve otel projeleri gibi özel projeler de gerçekleştirmiştir. Gökhan Avcıoğlu ve GAD tarafından yapılan mimari projeler ve mimari dizaynlar, ulusal ve uluslararası çeşitli ödüllere sahiptir. GAD, Türkiye Mühendisler Mimarlar Odası Birliği (TMMOB), American Institute of Architects  (AlA) ve Royal Institute of British Architects (RIBA) üyesidir.



Geri Dön