27 / 04 / 2024

Gölcük Saraylı'daki tarihi evlerin korunması TBMM'de!

Gölcük Saraylı'daki tarihi evlerin korunması TBMM'de!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Saraylı Mahallesi'nde bulunan tarihi evlerin korunması ve onarılması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Saraylı Mahallesi'nde bulunan tarihi evlerin korunmasına ve onarılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli'nin Gölcük İlçesi Saraylı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 50 tarihi ev yıkılmaya yüz tutmuş, harabe bir şekilde kaderine terk edilmiştir. Saraylı Köyü'nde bulunan tarihi evler, bölgenin Osmanlı Devleti zamanında günümüze kadar gelebilmiş olan eşsiz kültür miraslarımız arasında yer almaktadır. Bölgedeki Osmanlı evlerinin onarılması ve koruma altına alınması ile bölgedeki evler gelecek kuşaklara miras olarak kalabilecektir. Ayrıca Safranbolu örneğinde olduğu gibi bu evlerin yeniden hayat bulması ile bölgede turizm faliyetleri de gelişecektir'' diye konuştu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1- Saraylı Köyü'nde bulunan tarihi evlerin onarılması ve koruma altına alınması hakkında bakanlığınızca hazırlanan herhangi bir proje bulunmakta mıdır?
2- Kocali Büyükşehir Belediyesi ve Gölcük Belediyesi yetkililerince sahip çıkalacağı sözü verilen evler için herhangi bir çalışma başlatılmamıştır. Bu konuyla ilgili bakanlığınıza sunulan proje ya da talep var mıdır?


Geri Dön