25 / 04 / 2024

Gölcük Tarihi Konağı yenileniyor!

Gölcük Tarihi Konağı yenileniyor!

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman ve Genel Koordinatör Nihat Abiş ile birlikte Örcün´de yapımı devam eden tarih konağın inşaat çalışmalarını inceledi.




Gölcük’te tarihi canlandırmak ve Gölcük’ü cazibe merkezi merkez’i haline getirecek olan projelerde sadece biri olan Tarihi Konakta katlar yükseliyor, tarihi konak eski haline kavuşuyor. Gölcük’te turizm açısından oldukça büyük bir öneme sahip iki tarihi köy olan Örcün ve Saraylı, her geçen gün daha çok dikkat çekmeye başlıyor. İlçemizin tarihini yansıtan iki köyde yapılan çalışmalar neticesinde birçok farklı etkinlik, bu bölgede yapılmaya başlandı.


ELLİBEŞ; “TURİZME KATKISI BÜYÜK OLACAK”


Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Saraylı- Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam projesi kapsamında Tarihi Konak yapımı hızla devam etmekte. Projeye bu bölge gerçekten çok önem veriyor. Yıllar öncesi var olan ama yıllar geçtikçe yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserlerimizi tekrar gün yüzüne çıkartma adına çalışmalarımız devam ediyor. Eski bir görüntünün verildiği konak iki katlı olarak inşa ediliyor. Gölcük’e gelen misafirlerin konaklaması için yapılan ve zemin üzerinde iki katlı olarak inşa edilen konakta sekiz oda ve bu odaların tümünde hususi tuvalet bulunuyor. Zemin de ise bekleme salonu diyebileceğimiz bir bölüm bulunacak” dedi.


BÖLGEDEKİ HAREKETLİLİK ARTTI


Konağın kısa süre içinde bitirilmesi planlanırken konağın oldukça güzel bir görüntü içerisinde olacağı ve halkın da dikkatini çekeceği ifade ediliyor. Şu an için Saraylı’da devam eden halk pazarı da Gölcüklülerin ve buraya gelen birçok turistin büyük bir ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, buradaki ilginin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek bölgede geçmişe nazaran büyük bir hareketliliğin olduğunu, bunun kendileri için de olumlu olduğunu belirtiyor.



Yeni Gölcük 


Geri Dön