20 / 04 / 2024

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde dükkanlar ihale edilecek!

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde dükkanlar ihale edilecek!

Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Yazlık’tan Ulaşlı’ya kadar sanayi işi yapan esnafla yeni sanayi çarşısı için bilgilendirme toplantısı yaptı.



Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Yazlık’tan Ulaşlı’ya kadar sanayi işi yapan esnafla yeni sanayi çarşısı için bilgilendirme toplantısı yaptı.


Genel Kordinatör Nihat Abiş “Yeni Sanayi Sitesi 90 Milyon Liralık bir proje. Sanayi bittikten sonra mahalle aralarında sanayi işi yapan esnaflar kaldırılacak”dedi.

Gölcük Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan toplantıya Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Başkan Yardımcıları Kemal Kahraman, İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman ve esnaflar katıldı.

 

İHALEYLE SATILACAK

Genel Koordinatör Nihat Abiş “Yeni yapılacak olan sanayi çarşısıyla ilgili hak sahipleri ile sanayide bulunan esnafla daha önce bilgilendirme toplantısı yaptık. Son toplantıyı Ulaşlı’dan Yazlık’a kadar olan mahalle arasındaki siz sanayi esnafları ile yapıyoruz. Yer sahipleri ve riskli alandaki esnaflar ihaleye girmeden dükkan alma hakkına sahip. Sizler ise ihale ile dükkan alabileceksiniz “dedi.

 

MAHALLE ARASINDA SANAYİCİ KALMAYACAK

Başkan ABiş “Yeni dükkanların fiyatları büyüklüklerine göre 200 Bin Lira ile 1.5 Milyon lira arasında değişiyor. Örneğin 60 metrekarelik bir dükkanın fiyatı, 210 Bin TL+KDV olacak. Sanayi Sitesinde dükkanı olan mal sahipleri alacaklarını aldı. Bizim Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Gölcük Belediyesi olarak amacımız, siz kiracıları da dükkan sahibi yapmak.

Hak sahipleri ihaleye girmeden dükkan alacaklar ama siz dükkan taleplerinizi ihaleye girerek alacaksınız. Çünkü biz bu çerçevede burada satışa sunulacak olan dükkanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yürütüyoruz. İlk etapta proje üzerinde satacak olduğumuz fiyatları indirilmiş haliyle dükkan sahiplerimiz alabilecek. Size sunulan fiyatlar taban fiyatlardı. Burada biz görüşlerinizi ve taleplerinizi dinleyeceğiz. Çarşambaya kadar dükkan almayı düşünen esnaflar ile birlikte fiyatlar ile ilgili ne yapabiliriz onu konuşuruz”dedi.

 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön