26 / 04 / 2024

Gölcük Sanayi Sitesi'nde 14 esnaf tapusunu aldı!

Gölcük Sanayi Sitesi'nde 14 esnaf tapusunu aldı!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde 14 tesis için tapular verildi. Bölgede, 14 esnaf törenle iş yerlerinin anahtarlarını aldı.



Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde 14 esnafa  iş yerlerinin anahtarları verildi. Kentsel Dönüşüm kapsamında yapılan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'nde tapular dağıtıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, belediye meclis üyeleri, dükkan sahipleri katıldı.

Toplam 418 dükkandan oluşan modern sanayi sitesi iki bölümden meydana geliyor. Tesisin birinci kısmında oto galericiler bulunurken, ikinci kısımda ise oto tamircileri ile sanayi üreticileri yer alacak. Esnafların Kasım ayı içerisinde yeni sanayi sitesine taşınması bekleniyor. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Ellibeş, "Hayaller kurulur ama çoğu zaman hayaller gerçekleşmez. Çok şükür ki bizim hayalimiz gerçekleşti. 17 Ağustos Depremi sonrasında Gölcük bir yıkım ile karşı karşıya kaldı. Hayat durma noktasına geldi ama halkımız inandı, birbiri ile kenetlendi ve yeniden ayağa kalkmanın iradesini ortaya koydu. Bu süreç içinde de bir çok maddi kayıpları geri kazandık. Hiçbir şey şehitlerimizi geri getirmeye yetmezdi, onlara Allah’tan rahmet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kntsel dönüşümü çok önemsediklerimi dile getiren Elibaş, şu açıklamada bulundu: "İşte bu dönüşüm projelerimiz bir çok ayaktan başka başka projelerden oluşuyordu. Onlardan biri de bugün burada bulunduğumuz sanayi çarşımızın dönüşümüydü. Malumunuz mevcut sanayi çarşımız ilçemizin merkezinde kaldı. Çok eski bir yapıya sahipti. Sanayici esnafımızın ve bizlerin ortaya koyduğu irade sonucunda yeni çarşının yapılmasına karar verildi. Bu alan takriben 75 bin metrekare. Gölcük Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. İhalesini yaptık. Bugün itibariyle bu kadar kısa bir süre içerisinde ekonomik bir takım sıkıntılara rağmen 17 ayda tamamlamayı başardık." 


Geri Dön