28 / 03 / 2024

Goldman Sachs’tan korkutan dolar tahmini!

Goldman Sachs’tan korkutan dolar tahmini!

ABD’li yatırım Bankası Goldman Sachs, seçim sonrası Türk lirasına ilişkin tahminlerini güncelledi. Yatırım yapmadan önce bankanın 3, 6 ve 12 aylık dönemler üzerinden yaptığı tahminleri mutlaka okuyun.



ABD’li yatırım bankası Goldman Sachs, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinesinin açıklanmasından sonra Türk lirası tahmininde revizeye gitti. Banka yeni değerlendirmesinde 12 ay sonrası için 22 lira olan dolar tahminini 28 liraya yükseltti.

Piyasa uzmanlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Mehmet Şimşek’i ekonominin başına getirdiğinde yeni seçilen hükümetin daha ortodoks ekonomi politikalarına döneceğinin de sinyalini vermiş oldu.

Dunya.com’da yer alan habere göre, Erdoğan’ın yeni üst düzey ekibini açıklamasının ardından yayınlanan bir Goldman Sachs değerlendirmesinde, “Mehmet Şimşek’in yeni hazine ve maliye bakanı olarak seçilmesi ile birlikte para politikasının daha ortodoks bir yöne kayma olasılığı artmış bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 Goldman Sachs’tan korkutan dolar tahmini!

DOLARDA YENİ TAHMİNLER

Banka, Doların Türk lirası karşısında alacağı değeri üçer aylık periyotlarla değerlendirdi. Buna göre banka doların 3, 6 ve 12 ay sonrasında sırasıyla 23, 25 ve 28 lira seviyesine gelebileceğini ifade etti. Bankanın yaptığı daha önceki tahminler 19, 21 ve 22 lira düzeyindeydi. Ancak seçimleri Erdoğan’ın kazanması ve doların 20 liranın üzerine çıkması ile birlikte revize edilmesine neden oldu.

Piyasa analistleri, bu gelişmelere bağlı olarak 28 lira seviyesinin beklentilerin aksine bir yıldan daha kısa sürede ortaya çıkabileceğini söyledi. Aynı şekilde, beklenenden daha büyük faiz artışı yapılması halinde lirada tahmin edilenden daha düşük bir zayıflamanın olabileceği ifade edildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön